Finalni turnir kadetov - 1. dan

ELE 7. april, 2007
202
Finalni turnir kadetov - 1. dan
V Športni dvorani Šoštanj ta vikend poteka finalni turnir državnega prvenstva za kadete, na katerega so se po rednem delu državnega prvenstva in po 22 odigranih tekmah uvrstile štiri najboljše ekipe: Union Olimpija, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan in Elektra. Na prvi tekmi turnirja, ki je bila ...
V FINALU KADETSKEGA TURNIRJA UNION OLIMPIJA IN ZLATOROG


V Športni dvorani Šoštanj ta vikend poteka finalni turnir državnega prvenstva za kadete, na katerega so se po rednem delu državnega prvenstva in po 22 odigranih tekmah uvrstile štiri najboljše ekipe: Union Olimpija, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan in Elektra. Na prvi tekmi turnirja, ki je bila v petek, 6.4., se je ob 16.30 uri ekipa Union Olimpije pomerila z domačo ekipo Elektre, torej prvo in četrto uvrščena ekipa po rednem delu prvenstva. V tej tekmi je visoko slavila ekipa iz Ljubljane.

Po zaključku prve tekme je bila svečana otvoritev turnirja, kjer so se predstavile vse štiri sodelujoče ekipe. Zbrane igralce, njihove trenerje ter številne gledalce sta pozdravila župan občine Šoštanj, Darko Menih ter predsednik KK Elektra, Darko Lihteneker. Slovensko himno je zapela znana slovenska pevka, Irena Vrčkovnik, za glasbeni nastop pa je poskrbel Mladinski pihalni orkester Šoštanj. Vsi igralci so prejeli tudi simbolična darila, za katera je poskrbel glavni sponzor turnirja, podjetje Gorenje iz Velenja.

V drugi tekmi prvega dne sta se pomerili drugo in tretje uvrščeni ekipi po rednem delu prvenstva, Zlatorog in Geoplin Slovan. V napeti tekmi so bili na koncu bolj zbrani mladi igralci iz Laškega, ki so si z zmago zagotovili vstopnico za veliki finale.

V nedeljo, 8. aprila, bodo potekale tekme drugega dne turnirja, saj kadetske ekipe v soboto zaradi tekem v članski konkurenci nimajo tekmovalnih obveznosti. Ob 16.30 uri se bosta ekipi Elektre in Geoplin Slovana potegovala za tretje mesto, ob 19. uri pa bo veliki finale za naslov državnega prvaka med ekipama Union Olimpije in Zlatoroga. Takoj po zaključku finalne tekme bo sledila svečana razglasitev rezultatov in podelitev pokala kadetskim prvakom za sezono 2006/07. Dodajmo še to, da bo obe nedeljski tekmi posnela ekipa VTV – vaše televizije. Tekme bodo predvajane v ponedeljek, 9. aprila in sicer ob 18. uri tekma za tretje mesto ter ob 21. uri tekma za prvo mesto. Program VTV je viden v skoraj celotni vzhodni Sloveniji ter je tudi v programski shemi kabelskega operaterja Skyline v Ljubljani in SiOL TV.


UNION OLIMPIJA – ELEKTRA 59:83 (21:18, 24:11, 13:16, 25:14)


Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodnika Gajšek (Trbovlje) in Majkič (Hrastnik), delegat Hudournik (Velenje).

Union Olimpija: Vončina, Sarajlija 9, Zidar 6, Glavaš 2, Simoneti 10, Perovšek 4, Sirnik 10, Babič 19, Zagorc 21, Stopar, Buda 2.

Elektra: Golež 5, Matijevič 20, Bujan 6, Čosič 11, Zapušek 2, Krofl, Lekič 10, Lapanja 5, Divkovič.

Prosti meti: Union Olimpija 12/22 (55%), Elektra 16/31 (52%).
Met za dve točki: Union Olimpija 28/44 (64%), Elektra 14/36 (39%).
Met za tri točke: Union Olimpija 5/18 (28%), Elektra 5/23 (22%).
Skoki: Union Olimpija 31, Elektra 26.
Osebne napake: Union Olimpija 23, Elektra 27.

V prvi tekmi turnirja sta se srečali ekipi, ki sta v rednem delu prvenstva v medsebojnih srečanjih vsaka po enkrat zmagali. Domača ekipa je silovito začela tekmo s kar dvema zaporednima trojkama, a se gostje iz Ljubljane niso pustili zmesti. Po dobrih treh minutah srečanja so v vodstvo prišli igralci Olimpije in vodstva vse do konca tekme niso več spustili iz rok. Do konca polčasa je Olimpija vodstvo samo še povečevala in tako se je prvi del srečanja zaključil pri rezultatu 45:58.

V začetku drugega polčasa igralci Elektre kar dobrih 5 minut niso dosegli točke, medtem ko so jih igralci Olimpije dosegli kar 15 in s tem dosegli tudi najvišje vodstvo na tekmi +26 točk. Takšno razliko so igralci Olimpije dosegli še nekajkrat in na koncu slavili s +24 in si s tem zagotovili prvo vstopnico za veliki finale.

Povezave:


ZLATOROG : GEOPLIN SLOVAN 78:66 (22-19, 9-19, 23-11, 24-17)

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodnika Milher (Celje) in Hočevar (Braslovče), delegat Hudournik (Velenje).

Zlatorog: Pelko 11, Kos 26, Maček 7, Zupanc 9, Jamšek 9, Strašek 3, Dimec 13, Smiljič.

Geoplin Slovan: Zadnik 13, Hren 14, Petrovič 4, Škrlec 13, Nikolič Smrdelj 20, Cvjetkovič 2.

Prosti meti: Zlatorog 12/18 (67%), Geoplin Slovan 8/17 (47%).
Met za dve točki: Zlatorog 24/61 (39%), Geoplin Slovan 20/41 (49%).
Met za tri točke: Zlatorog 6/14 (43%), Geoplin Slovan 6/25 (24%).
Skoki: Zlatorog 38, Geoplin Slovan 38.
Osebne napake: Zlatorog 15, Geoplin Slovan 21.

Tekma med drugo in tretje uvrščeno ekipo po rednem delu prvenstva je bila napeta, in ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu. Bolje so začeli igralci Laškega, ki so po treh minutah srečanja vodili že z 12:4, nakar so to prednost igralci Slovana v naslednjih treh minuta igre izničili in do konca 1. četrtine nobena ekipa ni naredila občutnejše razlike.

Če je bila 2. četrtina v znamenju igralcev Slovana, ki so ta del srečanja zaključili s +7, pa je bila nedvoumno 3. četrtina v znamenju igralcev Laškega, ki so v odlični igri ne samo izničili prednost ampak do konca četrtine celo povedli s +6. Tudi zadnjo četrtino so Laščani začeli dobro in v 35. minuti tekme vodili že za 12 točk. Nato je sledil padec v igri Laščanov, kar so izkoristili igralci Slovana in se v 38. minuti srečanja približali na samo 3 točke zaostanka. V malce živčni končnici tekme nato skoraj minuto ni bilo koša ne na eni in ne na drugi strani. Dobro minuto pred zaključkom srečanja je bila storjena osebna napaka nad najboljšim igralcem Laškega, Gašperjem Kosom, ki je z natančnima zadetima prostima metoma ter takoj za tem še s trojko odločil o drugem finalistu kadetskega finalnega turnirja.

Povezave:

Iskanje