Fenomenalna 1. četrtina dovolj za novo zmago v gosteh

ELE 14. november, 2010
215
Fenomenalna 1. četrtina dovolj za novo zmago v gosteh

Kljub temu da smo v škofjo Loko odpotovali brez 1. in 2. organizatorja igre (oba sta poškodovana), se je tekma v škofji Loki začela sanjsko za ekipo Elektre. Z izjemno obrambo in res odličnim napadom so v prvih minutah povsem zasenčili domače košarkarje iz škofje Loke. Ko je na semaforju čas kazal 4.23 minut do konca 1. četrtine je bil rezultat neverjetnih 00:21 za košarkarje Elektre. Ob koncu 1. četrtine pa 10:35! Drugo in tretjo četrtino so sicer dobili domačini, a je Elektra v zadnji četrtini svojo zmago samo še potrdila in tekmo mirno pripeljala do konca. Odlično igro je znova prikazal Nuhanoviæ, ki je dosegel dvojnega dvojčka (20 točk, 12 skokov) in Mljkoviæ z 18 točkami in 9 skoki.


LTHCAST MERCATOR : ELEKTRA šOšTANJ 

58:74 (10:35, 20:9, 22:12, 6:18)

Lebedincev 13 (6 skokov), Radojeviæ 12; Nuhanovič 20 (12 skokov), Miljkoviæ 18 (9 skokov).

 

Sodniki: Sašo Petek, Grega Česen, Andrej Pur.

Tehnični komisar: Anton Camplin.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener LTH Cast Mercatorja:

"Tekmo smo začeli katastrofalno, tako se v resni košarki ne sme začenjati tekem in mislim, da je bil to tudi razlog za poraz. V drugi in tretji četrtini smo sicer pokazali dobro igro, a je bilo vse skupaj premalo za uspeh proti teko močni ekipi Elektre šoštanj, zato bomo morali svoje priložnosti iskati na naslednjih tekmah."

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Z zmago sem zelo zadovoljen, predvsem zaradi tega, ker smo mlado ekipo LTH Cast Mercatorja premagali brez poškodovanih prvega in drugega organizatorja igre. Uspeli smo predvsem zaradi izrednega začetka tekme, ki smo jo nato rutinirano, kljub temu, da so se gostitelji vmes že približali, pripeljali do konca in opravili pravi zrelostni izpit." 

 

IZJAVI PRED TEKMO: 

 

Gašper Potočnik, trener LTH Cast Mercatorja:

"šoštanjska Elektra je zame pozitivno presenečenje te sezone Lige Telemach, to je še posebej dokazala na tekmi proti Geoplinu Slovanu. Gre za zelo izkušeno ekipo z dobrimi posamezniki, ki igra lepo košarko, zato je pred nami nedvomno težka naloga. Vseeno imamo v rokavih kar nekaj adutov, pa še doma igramo, zato razmišljamo le o uspehu."

 

POROČILO TEKME:

 

S tretjo zaporedno zmago so se košarkarji Elektre zavihteli na vrh lige Telemach. Na tekmi v škofji Loki so premagali LTHcast Mercator, ki tako še naprej ostaja brez zmage.

 

Ločani so v prvi četrtini dosegli vsega deset točk, prvi koš so zadeli šele po dobrih petih minutah, ko je bila Elektra že pri 21 točkah, vseeno pa so se nato vrnili v igro in bili pred zadnjo četrtino ob boku šoštanjčanov. A kaj, ko so nato v zadnjih desetih minutah zmogli vsega šest točk ali dva koša iz igre.

 

Košarkarji Elektre so se ob koncu prvega polčasa nekoliko preveč sprostili, saj so bili prepričani, da imajo ob dvajsetih točkah prednosti zmago že v žepu. Toda LTHcast Mercator je do odmora razliko znižal na 30:44, v tretji četrtini, ko Elektra več kot štiri minute ni dosegla koša, pa se povsem približal (41:44).

 

A podobno kot na začetku tekme so tudi v zadnji del Ločani krenili katastrofalno slabo. štiri minute so potrebovali za prvi koš, v tem času pa so se gostje oddaljili na 65:52 in si zagotovili novo zmago.

 

V šestem krogu bo Elektra v lokalnem derbiju gostila šentjur, LTHcast Mercator pa bo gostoval na Polzeli.

 

Iskanje