Eletra prepričljivo boljša od gostov iz Škofje Loke

ELE 14. januar, 2012
231
Eletra prepričljivo boljša od gostov iz Škofje Loke

Košarkarji Elektre so brez težav premagali goste iz škofje Loke, saj so bili enostavno veliko boljši v vseh košarkarskih prvinah. Gostej so bili konkurenčni le v 1. četrtini, nato pa je Elektra na krilih odlične obrambe stopila na plin in zasluženo slavila zmago.


ELEKTRA šOšTANJ : LTH CASTINGS MERCATOR  81:57

(17:13, 19:9, 21:14, 24:21)
Bajramlič 16 (8 skokov), Zagorc 13 (5 skokov); Mahkovic 13 (8 skokov), Mihailovič 12.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Košarkarji Elektre so se po dvanajstem kolu in tekmi več kot Helios zavihteli na prvo mesto lige Telemach. Proti LTH Castingsu Mercatorju so zanesljivo upravičili vlogo favorita in zabeležili jubilejno deseto zmago. Ločani, ki ostajajo na repu razpredelnice, so bili enakovreden tekmec le v prvih desetih minutah, nato pa so šoštanjčani uveljavili kakovost, daljšo klop ter domače igrišče in že do velikega odmora rešili večino dvomov o zmagovalcu.

Domači strateg Gašper Potočnik je lahko v drugem polčasu v miru spremljal, kako njegovi varovanci polnijo koš tekmeca - kar pet jih je imelo dvomestno število točk, medtem ko se imel njegov kolega na drugi strani Luka Bassin veliko ožji nabor razigranih košarkarjev. Najvišji indeks na tekmi je imel Sanel Bajramliæ (21), ki je ob 16 točkah ujel 8 odbitih žog. Žiga Zagorc je dosegel 13 točk in imel 5 podaj, Tadej Horvat je vseh 12 točk dosegel izza črte 6,75 (4:6), Djordje Leliæ in Salih Nuhanoviæ pa sta zbrala po deset točk. Pri gostih je bil najbolj učinkovit prvi strelec moštva Blaž Mahkovic, ki pa je s 13 točkami (8 skokov) za točko zaostal za svojim povprečjem v ligi Telemach.

Elektro v naslednjem kolu, že v sredo, 18. januarja, čaka gostovanje pri vodilnem Heliosu, eni od dveh ekip (Maribor Messer), ki sta ji speljali točko, LTH Castings Mercator pa bo na svojem parketu pričakal Hopse in se odkrito podal v boj za drugi par točk.

 

IZJAVE TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Z resnim pristopom so fantje dokazali profesionalni odnos do dresa, ki ga nosijo, za kar si zaslužijo vse pohvale. Zmaga ni bila v nobenem trenutku vprašljiva in je povsem zaslužena. Košarkarjem LTH Castingsa Mercatorja želim dobro nadaljevanje sezone."

Luka Bassin, trener LTH Castingsa Mercatorja:

"Zmaga košarkarjev Elektre šoštanja je povsem zaslužena, saj so nas nadigrali v vseh elementih. V naši obrambi je škripalo predvsem v igri ena na ena, medtem ko v napadu nismo našli rešitve proti izjemno agresivni obrambi gostiteljev, zaradi česar smo bolj ali manj zaključevali iz individualnih akcij, ki pa se niso končale dobro." 

Iskanje