ELEKTRINI ULIČARJI KLJUB POŠKODBI DO 3. MESTA NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3

ELE 11. avgust, 2020
235
ELEKTRINI ULIČARJI KLJUB POŠKODBI DO 3. MESTA NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3

V soboto se je na Slovenski cesti v Ljubljani zaključilo državno prvenstvo v košarki 3x3. Finalnega turnirja, na katerega so se uvrstile le štiri najbolje uvrščene ekipe v sezoni 2020, se je v starostni kategoriji U17 udeležila tudi ekipa VETERANI 03, sestavljena iz košarkarjev KK ELEKTRA, Peter Aleksić Kladnik, Jakob Napotnik, Tim Ferenc, Nik Ferenc in Luka Djuričić iz KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO.

Po petih odlično odigranih turnirjih v Ljubljani (2. mesto), v Velenju (4. mesto), v Novem mestu (2. mesto), v Idriji (3. mesto) in v Mariboru (4. mesto), so si fantje priborili skupno drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva in si tako z ekipami HIŠA PRIMC, 3x3 ROGAŠKA in DOLENJCI, priborili pravico nastopa na finalnem turnirju državnega prvenstva v košarki 3x3.

Na finalnem turnirju so fantje kljub temu, da so na tretji tekmi zaradi poškodbe izgubili najvišjega člana ekipe Luko, zabeležili dve zmagi in dva poraza. V tekmi za tretje mesto, proti ekipi DOLENJCI, so preostali trije fantje Peter, Jakob in Tim brez menjave odšprintali celotno tekmo. S fantastično, brezkompromisno igro v obrambi so že zelo zgodaj, v samem začetku prekinjali napade telesno dominantnih nasprotnikov, s striktnim zapiranjem pod obročem pa so nadomeščali manjko višine in mase, ter tako dobili prenekateri skok. Gledljiva in učinkovita kombinatorna igra v napadu je samo še okronala srčno igro ekipe s pošteno prigaranimi bronastimi medaljami.

Z včerajšnjim zaključnim turnirjem v košarki 3x3 je zaključena sezona 2020. Fantje so s sezono zelo zadovoljni, saj so nadgradili rezultat iz prejšnje sezone, ko so osvojili skupno četrto mesto. Ob koncu sezone je ekipi ostala le še skrb za uspešno Lukovo okrevanje, ki zaradi poškodbe že drugi dan ostaja v UKC Ljubljana.

#MiSmoElektra

Iskanje