Elektri pošle moči

ELE 23. maj, 2005
212
Elektri pošle moči
Šoštanjska Elektra je oslabljena, saj je igrala brez Ručigaja in Mirkoviæa, v tretji medsebojni tekmi povzročila težave vodilni Olimpiji. Začetek je pripadel gostom iz Ljubljane, ki so hitro povedli ...

VEČER: Ponedeljek, 23. Maj 2005 - Stran: ŠPORT

V predzadnjem krogu v košarkarski ligi za prvaka

Elektri pošle moči

Elektra - Union Olimpija 71:79 (27:23, 11:12, 13:18, 20:26)

Dvorana OŠ Bibe Röcka v Šoštanju, gledalcev 600, sodniki Pukl (Maribor), Vučkoviæ (Ljubljana), Petek (Miklavž)

Elektra: Krejič 12 (3-3), Buršiæ 7 (1-2), Vidovič 15, Čmer 10 (1-1), Nuhanoviæ 11 (2-4); Duščak 12, Šipura, Nedeljkoviæ 4, Nachbar, Ivanovič.

Union Olimpija: Baždariæ 11 (7-8), Boisa 14 (1-3), McLinton 11 (2-2), Pavič 4, Ožbolt 23 (7-8); Mali, Bocevski, Marolt, Markoišvili 14, Mance 2, Drobnjak.

Šoštanjska Elektra je oslabljena, saj je igrala brez Ručigaja in Mirkoviæa, v tretji medsebojni tekmi povzročila težave vodilni Olimpiji.

Začetek je pripadel gostom iz Ljubljane, ki so hitro povedli s 13:8. Zatem so se razigrali domači in z delnim rezultatom 8:0 povedli s 16:13. Skupno so v prvi četrtini šoštanjski košarkarji zadeli šest trojk, od tega Vidovič tri. Na začetku tekme je Buršiæ odlično ustavil Boiso, vendar si je že v 11. minuti priigral tretjo osebno napako, tako da ga je Perica za nekaj časa poklical na klop. V nadaljevanju domači niso bili tako natančni kot na začetku tekme, saj so Ljubljančani v obrambi postali bolj pozorni na mete z razdalje. Kljub temu je Elektra zadržala pobudo do konca prvega polčasa, ko je še vodila za tri točke.

Drugi del so ponovno bolje začeli državni prvaki, ki so povedli s 43:40, vendar so Šoštanjčani predvsem po zaslugi izredno bojevite igre v obrambi držali korak z državnimi prvaki. Pri Olimpiji je v drugem delu vstopil Markoišvili, predvsem po njegovi zaslugi (dosegel osem točk zapored) so Ljubljančani na zadnji odmor šli z dvema točkama prednosti. Nerešljiva uganka za domačo obrambo je bil v zadnji četrtini Ožbolt, ki je samo v zadnjem delu igre dosegel 15 točk.

Elektra je nekajkrat prehitro zaključevala napade z meti za tri točke, tako da je Olimpija tri minute pred koncem povedla z 68:60. Z nekaj obrambami in hitrimi nasprotnimi napadi so se gostitelji znova približali na 66:68 v 39. minuti in dvignili gledalce na noge. Navdušenje je z uspešno izvedenima prostima metoma in trojko umiril Ožbolt.

Miha Čmer, kapetan Elektre: ½Kapo dol pred vsemi igralci in tudi gledalci. Borili smo se do zadnje kaplje znoja, a to žal ni bilo dovolj proti evropski Olimpiji.½

Sašo Filipovski, trener Union Olimpije: ½Prvo četrtino smo odigrali slabo, saj smo dobili kar 27 točk. V drugem polčasu smo bili boljši v obrambi in skoku. To tekmo smo morali odigrati profesionalno tudi zaradi regularnosti tekmovanja.½

Iskanje