Elektri Esotech prva zmaga v ligi za prvaka

ELE 8. april, 2008
227
Elektri Esotech prva zmaga v ligi za prvaka
Košarkarjem Luke Kopra ni uspelo upravičiti vloge favorita proti Elektri, ki je bila doslej še brez zmage v ligi za prvaka. Gosti so do zmage prišli z bolj zbrano in borbeno igro v zadnjem delu tekme. Koprčani, ki imajo prav tako eno zmago (vpisali so jo v prejšnjem krogu proti TCG Mercatorju), ...
Luka Koper : Elektra Esotech 74:83 (20:16, 20:13, 18:28, 16:26)

Koper - Dvorana OŠ Koper, gledalcev 250, sodniki: Kolar (Ljubljana), Kovačič (Kranj), Mlakar (Škofja Loka).

Luka Koper: Richter 12 (0:1), Ručigaj 11 (5:5), Klarica 4 (2:2), Mučič 7 (3:6), Čmer 15 (4:4), Virijeviæ 3 (1:4), Držiæ 4, Pašaliæ 11 (7:11), Finžgar 7 (2:2).

Elektra Esotech: Ličartovsky 6 (2:4), Ivanovič 14 (3:4), Kunc 8, Vrečko 26 (9:10), Jeršin 10 (3:3), Bubniæ 19 (3:4).

Košarkarjem Luke Kopra ni uspelo upravičiti vloge favorita proti Elektri, ki je bila doslej še brez zmage v ligi za prvaka. Gosti so do zmage prišli z bolj zbrano in borbeno igro v zadnjem delu tekme. Koprčani, ki imajo prav tako eno zmago (vpisali so jo v prejšnjem krogu proti TCG Mercatorju), in Šoštanjčani so sicer svoj osnovni cilj izpolnili že z uvrstitvijo med najboljšo osmerico, tako da kakšnega posebnega tekmovalnega naboja na obračunu v Kopru ni bilo.

Gostitelji so si sredi prve četrtine že priigrali šest točk naskoka (10:4), vendar je bilo nadaljevanje bolj izenačeno. A le do sredine druge četrtine, ko so Primorci spet pobegnili, takrat za osem točk (26:18). Razlika se je do odmora še povečala in tako napovedovala končni razplet v korist gostiteljev.

Po zanesljivem vodstvu v prvem delu tretje četrtine pa je vse skupaj postalo bolj zanimivo ob koncu tega dela igre, saj so se gosti s trojko Vrečka približali na 58:57. A v zadnji četrtini so ključni igralci Elektre (razen Vrečka) že imeli težave z osebnimi napakami, kar bi domačini morali izkoristiti. Zgodilo pa se je prav nasprotno. Gosti so po številnih zgrešenih koprskih metih pod šoštanjskim obročem prišli do šestih točk prednosti, ki jih do konca niso več izpustili iz rok.

Koprčani bodo v prihodnjem krogu v petek gostovali pri Krki, Elektra pa bo v soboto gostila Zlatorog.

UTRINKI S TEKME LUKA KOPER : ELEKTRA ESOTECH

POSNETEK CELOTNE TEKME LUKA KOPER : ELEKTRA ESOTECH


 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Predrag Milovič, trener Luke Kopra: "Elektra je povsem zasluženo dobila to tekmo, mi smo zagotovo odigrali najboljši prvi polčas v tej sezoni, drugega pa najslabše. Našemu porazu je botrovalo zelo slabo izvajanje prostih metov, izgubljen skok ter utrujenost prvega organizatorja igre Mihe Markiča. Mi gremo naprej, svoje cilje smo dosegli, sedaj je samo pomembno, da vidimo, kdo od igralcev se bo izkazal v prihodnje."

Ivan Stanišek, trener Elektre Esotech: "V gosteh smo zasluženo premagali ekipo Kopra, to nam je zelo pomembno, saj smo prvič zmagali v ligi za prvaka in upam, da ne zadnjič. Čestitam vsem svojim igralcem za odlično in borbeno igro. Prvi del smo odigrali nekoliko slabše, na glavni odmor smo odšli z zaostankom 11 točk. V drugem polčasu smo se skoncentrirali, popravili obrambo, posledično se nam je odprlo tudi v napadu in na koncu smo zasluženo dobili dvoboj."

Iskanje