Elektra znova presenetila Portorož v gosteh

ELE 23. marec, 2014
233
Elektra znova presenetila Portorož v gosteh

Z odlično igro v obrambi in nato pametno igro v zaključku tekme so košarkarji Elektre pripravili novo presenečenje in premagali Portorož.  


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 3. KOLO:

Sobota, 22. marca:  

PORTOROŽ : ELEKTRA šOšTANJ 72:77  

(17:25, 15:22, 18:12, 22:18)
Čigoja in špan po 17; Brčina 19, Priest 18 (9 skokov).

STATISTIKA  

Košarkarji Elektre so zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih nastopih. Eno so zabeležili še v rednem delu Lige Telemach, dve pa v skupini za obstanek. Tako so se enako kot Slovan in Maribor Nova KBM oddaljili od zadnjega mesta, ki prinaša neposreden izpad iz lige, tam pa zdaj osamljene pustili igralce iz šentjurja.  

Primorci, ki imajo še vedno dve zmagi prednosti pred zasledovalci in so na dobri poti, da se kot novinec v Ligi Telemach prebijejo celo v četrtfinale, tokrat niso imeli svojega večera. Zaostali so že v startu, nato pa vseskozi neuspešno lovili tekmeca. Ta si je najvišjo prednost priigral ob glavnem odmoru, v zadnji četrtini, ko se je razlika nekajkrat spustila le na nekaj točk, pa so Drago Brčina (19 točk), Roger Natan Priest (18 točk, 9 skokov, indeks 25) ter Sanel Bajramliæ (12) ohranili mirno kri in tekmo mirno pripeljali do konca.

V naslednjem kolu to sredo bo Portorož gostoval v Mariboru, Elektra pa se bo doma pomerila s Slovanom.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Konstantin Subotiæ, trener Portoroža:
"Zmaga Elektre je povsem zaslužena. V prvem polčasu se je odlepila, v nadaljevanju pa uspešno odbila vse naše nalete. Mi smo v drugih 20 minutah pokazali drugačen obraz, saj smo v obrambi zaigrali bolj angažirano, a tudi to ni bilo dovolj za preobrat. Jasno je, da bomo morali na naslednji tekmi pokazati takšen način igre skozi vseh 40 minut, saj se bomo samo tako lahko dokopali do nove zmage."

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Že pred tekmo sem dejal, da na Obalo ne odhajamo na izlet, temveč želimo presenetiti ekipo Portoroža. Mislim, da nam je to v celoti uspelo s consko obrambno postavitvijo, s katero smo si priigrali 15 točk prednosti. Zavedali smo se namreč, da nimamo dolge klopi in temu prilagodili našo igro, da se fantje ne bi prehitro utrudili. Menim, da smo zasluženo zmagali. Priest in Brčina sta odigrala svojo najboljšo tekmo sezone, celotna ekipa pa je upoštevala vse dogovore. Ko so nas nasprotniki začeli loviti, smo uspešno kljubovali pritisku, pametno igrali dolge napade in izkoristili bonus osebnih napak. Kapo dol fantom za predstavo. Čestitke tudi Portorožu za športno in korektno tekmo."   

Iskanje