Elektra zmagovito v novo sezono

ELE 16. oktober, 2010
209
Elektra zmagovito v novo sezono

KK Elektra šoštanj je novo tekmovalno sezono v ligi Telemach začela zmagovito in v gosteh premagala KK Maribor Messer. Precej optimističnim gostiteljem, so košarkarji Elektre s končnim rezultatom, poslali jasno sporočilo; "Dobrodošli v 1. ligi!"


MARIBOR MESSER : ELEKTRA šOšTANJ

66:86 (19:23, 13:15, 16:28, 18:20)

 

Dvorana Tabor, gledalcev 600, sodniki: Mlakar (škofja Loka), Česen (Kranj), Fišer (Ljubljana).

Maribor Messer: Horvat 5, Remus 6 (2:3), Cej 7 (1:1), škornik 5 (1:2), Jovanoviæ 11 (6:7), P. Brolih 6 (1:2), J. Brolih 2, Zolotiæ 16 (4:4), šarkinoviæ 8 (3:5).

Elektra Esotech: Horvat 12 (2:2), Vidovič 9 (2:2), Jeršin 4, Biliæ 5 (2:2), Leliæ 18 (4:5), Lekiæ 4, Miljkoviæ 21 (3:6), Nuhanoviæ 13 (3:4).

Novinci v prvoligaški druščini so v uvodnem nastopu pred domači gledalci v dvorani Tabor izgubili z zasedbo iz šoštanja, ki je imela v svojih vrstah več razpoloženih igralcev in je tekmo nadzorovala od štarta do cilja.

Elektra si je v prvem polčasu priigrala šest točk prednosti predvsem po zaslugi razigranega 204 centimetrov visokega Miloša Miljkoviæa, ki je v prvih dvajsetih minutah dosegel 16 točk in zbral 8 skokov. V tretjem delu igre so se gostje še dodatno odlepili, saj so pobegnili na 66:48, Miljkoviæu (na koncu 21 točk, 15 skokov) pa so se med strelci z dvomestnim številom točk pridružili Djordje Leliæ (18 točk), Salih Nuhanoviæ (13) in Tadej Horvat (12).

Mariborčani v zadnji četrtini ob skupaj kar 18 izgubljenih žogah niso imeli nobene možnosti za preobrat, tako da se je srečanje končalo z relativno visoko zmago Elektre. Pri gostiteljih sta mejo desetih doseženih točk presegla le Ilija Zolotiæ (16) in Bojan Jovanoviæ (11).

V drugem krogu bo Maribor Messer gostoval na Polzeli, Elektra šoštanj pa bo gostila ekipo Zlatoroga.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVE PO TEKMI:

Slobodan Rmuš, trener Maribor Messerja:

"Tekmo smo začeli dobro in bili košarkarjem Elektre šoštanj v prvem polčasu povsem enakovredni, odločilna pa je bila tretja četrtina, ko so bili naši igralci v krču. Tekmec je bil v vseh pogledih boljši, edino v skoku smo bili enakovredni, imeli pa smo pet izgubljenih žog več ter šest manj od varovancev Dušana Hauptmana. Kljub temu, da ne iščemo alibijev, pa smo tekmo odigrali brez poškodovanega Elvisa Kadiæa, medtem ko so na terapiji tudi Davorin škornik, Bojan Jovanovič in Elvis šarkinoviæ."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Proti Mariboru Messerju smo zmagali le zato, ker smo spretno izkoristili nerazpoloženost njihovih igralcev. Kljub temu, da smo druga najmlajša ekipa Lige Telemach, smo to dobro obrnili nam v prid, ter se prikazali s kolektivnim napadom in obrambo. Mislim, da rezultat ni realna slika moči obeh ekip, saj je Maribor Messer veliko boljši, kot kaže rezultat."

Iskanje