Elektra zmagala v gosteh

ELE 31. oktober, 2004
196
Elektra zmagala v gosteh
Košarkarji Triglava so v svoji prvi domači tekmi doživeli še tretji poraz letos, tokrat pa so bili od njih zasluženo boljši gostje iz Šoštanja. Mlado kranjsko moštvo je bilo tokrat še izdatno oslabljeno, saj je sredi tedna ekipo zapustil prekaljeni ...

PROSTIMET.com

Še tretji poraz Triglava

Mlada ekipa iz Kranja tokrat morala priznati premoč Elektri

Košarkarji Triglava so v svoji prvi domači tekmi doživeli še tretji poraz letos, tokrat pa so bili od njih zasluženo boljši gostje iz Šoštanja. Mlado kranjsko moštvo je bilo tokrat še izdatno oslabljeno, saj je sredi tedna ekipo zapustil prekaljeni veteran Roman Horvat, ki bo kariero nadaljeval na Madžarskem, pod košem pa se je znova poznala odsotnost Mensuda Juleviæa, ki je s to tekmo odslužil svojo kazen prepovedi igranja treh tekem, zaradi udarca s komolcem. Kranjčani so kljub temu pokazali na trenutke sila všečno košarko, a so bili gostje v odločilnih trenutkih bolj zbrani, odločnejši in tudi izkušenejši.

V prvi četrtini je tako korak z Elektro, ki je pričela tekmo sila agresivno in si kmalu priigrala prednost 10 točk, držal le Andrija Crnogorac, ki je v prvih desetih minutah dosegel 11 točk. Pri gostih je bil nocoj zelo razigran nizki in hitri organizator igre Miha Čmer, ki je z nekaj ukradenimi žogami poskrbel za lahke koše svoje ekipe, v napadu pa uspešno zaposljeval soigralce. Po menjavah in rotacijah, je v igri Triglava prišlo do spremembe in prednost Elektre se je pričela topiti. Z igro je navdušil komaj 16-letni Klemen Lorbek, nad katerim so gostje na tekmi napravili kar 9 osebnih napak, za kar jih je znal kaznovati in 9 izmed svojih 11-ih točk dosegel iz prostih metov.

V igri obeh ekip je prihajalo skozi tekmo do vidnih nihanj, tekmo pa je odločila tretja četrtina, ki so jo domači pričeli ležerno, kar je Elektra preko Marina Bursiča in Čmera znala kaznovati. Triglavani v napadu resnično niso imeli svojega večera, predvsem branilec Miha Fon, ki je iz igre v desetih poizkusih zadel vsega en met, tako da je bil drugi del zadnje četrtine bolj ali manj formalnost, priložnost za igro pa so dobili nekateri mladi igralci.

Triglav – Elektra 60 : 68 (13:23, 23:12, 14:25, 10:8)


Statistika tekme:
TRIGLAV – ELEKTRA 60:68 (13:23, 23:12, 14:25, 10:8)
Triglav: K. Lorbek 11, Cvek, Jakara, Šmigič 3, Fon 9, Crnogorac 16, Ovčina, Hočevar 5, Črešnar 4.
Elektra: Krejič 10, Nedeljkoviæ 7, Buršič 18, Vidovič, Čmer 20, Nuhanovič 13, Ivanovič.

Ostali rezultati 3. kroga:
Zagorje banka Zasavje - Kraški zidar 93:66
Alpos Kemoplast – Rogla 85:75
Postojnska jama – Krka 75:65
Koper - Branik Maribor 90:72

Lestvica 1. A SKL po 3. krogu: 1. Elektra Šoštanj, 2. Postojna, 3. Koper, 4. Alpos Kemoplast Šentjur, 5. Rogla Zreče, 6. Zagorje banka Zasavje, 7. Krka Novo mesto, 8. Maribor Branik, 9. Kraški zidar Jadran kras Sežana in 10. Triglav Kranj.

Iskanje