Elektra zmagala na vročem Šentjurskem parketu

ELE 5. februar, 2011
225
Elektra zmagala na vročem Šentjurskem parketu

Tokrat so košarkarji Elektre odigrali res odlično tekmo. Kolektivna obramba in dobra ter preudarna igra v napadu sta bila glavni razlog za prepričljivo zmago v šentjurju s katero so se košarkarji Elektre maščevali za poraz na domačem terenu v prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni.


šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ

15. krog, petek, 4. februarja 2011, ob 19.00  

66:74 (14:25, 19:15, 11:13, 22:21)

STATISTIKA

Držiæ 21, šimoviæ 21 (9 skokov); Jeršin in Nuhanoviæ (9 skokov) po 14.

Sodniki: Damjan Gajšek, Grega Česen, Klemen Dovč

Tehnični komisar: Vinko Potočnik

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Izgubili smo pomembno tekmo v boju za Ligo Telemach za prvaka, na kateri smo bili sicer dovolj borbeni, a premalo pametni, da bi osvojili dve točki. Košarkarji Elektre šoštanja so igrali dobro in sproščeno. Na prihodnjih tekmah bomo morali, če se želimo prebiti med najboljših šest ekip rednega dela, izbrisati psihično blokado, ki jo imamo v naših glavah."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V napadu smo začeli odlično in z nekaj trojkami prišli do prednosti, ki smo jo, kljub temu, da sem lahko rotiral le osem igralcev, držali do konca, kar je velika kakovost naše tokratne igre. Obenem je potrebno pohvaliti tudi kolektivno obrambo, ki smo jo prikazali v šentjurju in, ki je odločila tekmo."

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"V petek nas proti Elektri šoštanj čaka izredno težka tekma, saj izbranci Dušana Hauptmana v tej sezoni Lige Telemach igrajo odlično, še posebej dobri pa so v obrambi in skoku. Upam, da nam bo do pomembne zmage pomagalo tudi občinstvo."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj: 

"Pred nami je nov lokalni derbi, na katerem mora šentjur zmagati, saj bi bil s tem že uvrščen v Ligo za prvaka, medtem ko smo mi ta cilj že dosegl in smo lahko popolnoma sproščeni. Ti derbiji so nasploh vedno zelo izenačeni in napeti, kakor bo, v to ne dvomim, tudi tokrat, ko nas bo spet čakala polna dvorana Hruševec. Mislim, da smo lahko priča pravemu prazniku košarke."  

 

POROČILO TEKME:

Domači zasedbi je pomembnost tekme kar malce spodrezala krila, v primeru zmage nad Elektro in porazu mariborskega Messerja bi se namreč uvrstila v ligo za prvaka. Iz slovenske prestolnice je med njihovo tekmo s šoštanjčani prišla lepa novica, saj so Moščani ugnali Mariborčane, dokončno veselje pa so domačim košarkarjem in gledalcem pokvarili gosti iz šaleške doline, ki so iz dvorane Oš Hruševec odnesli obe točki.

"Hladnokrvni" šoštanjčani so bolj ali manj skozi celotno tekmo imeli gostitelje pod nadzorom. Izbranci nekdanjega sijajnega košarkarja Dušana Hauptmana so si že po prvih desetih minutah priigrali varno prednost, lepo zalogo v koših pa držali vse do 35. minute, ko so se jim domačini približali na pet točk zaostanka (55:60). S trojko Siniše Biliæa in polaganjem Borisa Jeršina so si gosti poltretjo minuto pred koncem priigrali deset točk prednosti (67:57), v sami končnici pa izbranci domačega stratega Damjana Novakoviæa niso imeli ne moči ne znanja za morebiten preobrat.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Ivan Držiæ z 21 točkami, v gostujoči pa je kar pet igralcev doseglo več kot deset točk. Elektra bo v naslednjem krogu prosta, šentjur pa bo v soboto, 19. februarja, gostoval na Polzeli.  

 

PRVA MEDSEBOJNA TEKMA V SEZONI 2010/11: 21. november 2010:


ELEKTRA šOšTANJ : šENTJUR 64:66 (15:12, 10:21, 18:12, 21:21) 
Horvat 16, Bilič 12; šimoviæ 21 (8 skokov), Hohler 16 

Iskanje