Elektra zmagal drugič zapored, tokrat je padel Tajfun

ELE 8. december, 2013
185
Elektra zmagal drugič zapored, tokrat je padel Tajfun

Po izenačenem prvem polčasu so košarkarji Elektre odlično odigrali tretjo četrtino v kateri so si priborili visoko prednost, ki so jo nato zadržali oz še povišali do konca srečanja. Z odlično igro je blestel Drago Brčina, ki je zadeval iz vseh položajev. 


 LIGA TELEMACH, 8. KOLO:  

ELEKTRA šOšTANJ : TAJFUN 82:65

(22:22, 17:16, 20:9, 23:18)  

Brčina 26 (6 skokov), Vasiæ 16; Ahmetbašiæ 14, Primorac in Zimiæ (6 skokov) po 11.

STATISTIKA
 

POSNETEK CELOTNE TEKME SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!  

Na derbiju z dna razpredelnice Lige Telemach je Elektra zasluženo in suvereno premagala Tajfun. šoštanjčani so tako po nizu šestih porazov vknjižili drugo zaporedno zmago, Tajfun, ki je zdaj osamljen na zadnjem mestu, pa zmage ne pozna že vse od uvodnega kroga 19. oktobra.

šentjurčanom očitno zamenjava trenerja - ekipo zdaj vodi Živko Ljubojeviæ - ni prinesla preobrata v igri. Dve četrtini tekme so še bili enakovreden tekmec, ko pa so gostitelji v drugem polčasu zaigrali agresivneje v obrambi, se jim je učinkovitost močno zmanjšala. Tajfun je v tretjem delu igre dosegel vsega osem točk in tako pred zadnjimi desetimi minutami zaostal na semaforju s 47:59.  

Očitno so se igralci Tajfuna že tedaj sprijaznili s porazom, kajti v zadnji četrtini je bila na igrišču praktično le še ekipa Elektre, ki je dodobra napolnila koš tekmeca in zabeležila zelo pomembni točki. Najboljšo partijo v dresu Elektre je odigral Drago Brčina (203 cm), ki je dosegel 26 točk ob metu 6:10 za tri točke oziroma 9:16 iz igre (indeks 26).  

Naslednji teden bo Elektra gostovala v Mariboru, Tajfun pa se bo doma meril z Rogaško.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Za obe ekipi je bila to s psihološkega stališča težka tekma. Po izenačenem prvem polčasu so moji igralci prekosili sami sebe, odigrali zelo dobro v obrambi, v napadu pa zadevali odprte mete. To nas je pripeljalo do zmage."  

Živko Ljubojeviæ, trener Tajfuna:
"Ekipa je v čudnem stanju. V prvem polčasu smo še nekako zdržali, v nadaljevanju pa sta Brčina in Podvršnik zadevala trojke z velike razdalje. Z ekipo bo treba še veliko delati. Igralci se sicer trudijo, si želijo uspeha, a psihično ne zdržijo."   

Iskanje