Elektra zgrešila tri mete za zmago proti Zlatorogu

ELE 21. december, 2012
207
Elektra zgrešila tri mete za zmago proti Zlatorogu

Na zadnji tekmi Elektre v letošnjem koledarskem letu se je v šoštanju odvijala prava drama. Do srečne zmage s 75:74 prišli Laščani. Domača zasedba je v zadnjih sekundah zgrešila tri mete za zmago in tako prvič izgubila na domačem parketu. 


LIGA TELEMACH, 10. KOLO

Petek, 21. decembra:

ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG LAšKO 74:75  

 (21:28, 22:13, 16:17, 15:17)
Julevič 18 (11 skokov), Collins in Zagorc (6 skokov in 8 podaj) po 11; Ðogum 17 (6 skokov), L. Lapornik 15 (5 skokov).  

STATISTIKA  

Dvoboj šoštanjčanov in Laščanov je bil zelo izenačen, v končnici pa so bili malce bolj zbrani gosti, ki so prišli do osme zmage v prvenstvu in vsaj začasno prvega mesta na lestvici. Pri zmagovalcih je Ante Ðugum dosegel 17 točk, pri poražencih pa je Mensud Julevič dosegel še točko več.

  Uvod tekme je nakazoval drugačno tekmo, saj je Zlatorog hitro povedel s 15:8 in nato tudi 28:18. Domači ekipi se je v drugi četrtini hitro uspelo priključiti, pred polčasom pa tudi povesti. V drugih 20 minutah prednost ene ali druge ekipe ni presegla pet točk, tako da je šele sama končnica tekme odločila zmagovalca. Čeprav so gosti prek Uroša Zadnika že slabe tri minute pred koncem dosegli svoji zadnji točki na tekmi (75:70), pa domačim v preostanku ni uspelo ujeti gostov. Poskusi šoštanjčanov kljub priložnostim niso bili dovolj natančni, po dve točki Andreja Podvršnika in Juleviča pa sta bili premalo za ugoden razplet.  

Elektra bo v 11. krogu 12. januarja gostovala pri LTH Castings Mercatorju, Zlatorog pa bo isti dan gostil Slovan. 

  IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Zlatorog je zasluženo slavil zmago."  

Miloš šporar, trener Zlatoroga Laškega:
"Tekmo je odločila ena žoga, a za takšno končnico smo bili krivi le mi. Dve minuti pred koncem smo pri vodstvu petih točk zgrešili tri popolnoma neovirane mete in ob tem dvakrat ubranili napad Elektre. Tekmo bi morali ob normalnem razpletu mirno pripeljati do konca, saj smo bili boljši nasprotnik. Zmaga pomeni ogromno za naše nadaljnje delo in pri borbi za uvrstitev v Ligo za prvaka. Čestitke fantom za zmago."    

Iskanje