Elektra zapravila že dobljeno tekmo

ELE 4. april, 2012
225
Elektra zapravila že dobljeno tekmo

Elektra je tudi tokrat dokazala, da je opravičeno udeleženka Lige za prvaka. Zmago je imela že v žepu, a je zapravila visoko prednost in Zlatorog se je po uspešnem metu Strnada izvlekel v podaljšek. V podaljšku pa so Laščani z junakom srečanja, Miho Lapornikom, zasluženo slavili zmago v šoštanju.


ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG 75:77

(22:15, 9:18, 21:13, 13:19, 10:12) - po podaljšku
Nuhanovič 17 (12 skokov), Julevič (9 skokov), Lelič in Bajramlič po 13; M. Lapornik 18, Strnad 17, L. Lapornik 13 (6 skokov).

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Neverjeten preobrat in zmaga Zlatoroga v šoštanju. Junak je postal 18-letni Miha Lapornik, ki je v zadnjih petih minutah rednega dela in petminutnem podaljšku dosegel 16 od svojih 18 točk. Sicer pa je Elektra v zadnjih 120 sekundah rednega dela zapravila kar devet točk prednosti.

Elektra, ki je v prejšnjem krogu senzacionalno zmagala sredi Novega mesta, je imela v tretji četrtini po delnem izidu 24:4 že 15 točk naskoka (52:37), slabi dve minuti pred koncem pa je še vedno vodila 63:54. Povsem nenadejano je tedaj na sceno stopil Miha Lapornik, igralec, ki je imel to sezono v Zlatorogu bolj obrobno vlogo in bil večino časa v senci bolj znanega občasnega reprezentanta Luke Lapornika, s katerim pa nista v sorodu.

Miha Lapornik je Laščane vrnil v igro (62:65), prvi žebelj v krsto Elektre pa je tri sekunde pred iztekom rednega dela s trojko zabil Nejc Strnad. Tudi v podaljšku je bila tekma dramatična in izenačena, znova pa je osrednjo vlogo odigral najmlajši igralec na parketu. 192-centimetrov visoki branilec je v podaljšku dosegel kar deset točk in tako Zlatorogu prinesel drugo zmago v ligi Telemach za prvaka.

V petem krogu (7. 4.) Elektro čaka gostovanje v šentjurju, Zlatorog pa bo gostil zasedbo Heliosa.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Izgubili smo tekmo, ki je ne moreš izgubiti niti v najbolj črnem scenariju in smo šli od junakov do bedakov. Fantje so imeli tekmo povsem dobljeno, kar pa ni bilo dovolj in vso odgovornost za poraz prevzamem nase. Upam, da nam to ne bo pustilo prevelikih posledic in, da bomo še naprej kazali igre, ki smo jih doslej."

Ivan Sunara, trener Zlatoroga:

"V tretji četrtini smo imeli padec, Elektra pa je to izkoristila in naredila veliko razliko petnajstih točk, ki smo jo s trmo in odločnostjo korak za korakom manjšali in na srečen način prišli v podaljšek, kjer smo izkoristili ponujeno priložnost. Končno so na plan prišle tudi izkušnje iz končnic v Ligi ABA, ki so bile nagrajene z veliko gostujočo zmago proti Elektri, ki je za nas zelo pomembna za razvrstitev. Vse čestitke igralcem, da so zdržali ta pritisk in spreobrnili rezultat."   

Iskanje