Elektra zapravila 19 točk prednosti in izgubila po podaljšku

ELE 20. marec, 2013
201
Elektra zapravila 19 točk prednosti in izgubila po podaljšku

Elektra je imela že visoko prednost 19 točk, a je nato znova popustila in dovolila Slovanu, da se je izvlekel v podaljšek. V podaljšku pa znova več zbranosti za goste in nov težak poraz Elektre. 



 LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 1. KOLO:

Sreda, 20. marec:  

ELEKTRA šOšTANJ : SLOVAN 70:74

 (15:11, 18:13, 17:20, 13:19, 7:11) - po podaljšku
Zagorc 18 (6 skokov in 5 podaj), Collins 12 (13 skokov); Petrovič (8 skokov) in špan po 17.

STATISTIKA
 

Košarkarji Slovana so vknjižili dve izredno pomembni točki v bitki za obstanek med elito. Na gostovanju v šoštanju so premagali Elektro, ki je v skupino za obstanek vstopila dokaj razbremenjena, saj ima ob izkupičku iz rednega dela precej prednosti pred zasledovalci.  

Ljubljančani so izjemno motivirano odigrali zadnjo četrtino. Potem ko so na začetku zaostajali s 44:53, so z delnim izidom 10:0 prešli v vodstvo ter imeli v zaključku rednega dela dve priložnosti za zmago. Najprej je Stipe Modriæ 18 sekund pred koncem zgrešil drugi prosti met, iz drugega napada pa je bil nenatančen še Jan špan. V podaljšku so bili gostje bolj zbrani s črte prostih metov in v dramatični končnici prišli do zmage.

V drugem krogu lige za obstanek (23. marca) bo Elektra gostovala v Grosupljem, Slovan pa v Rogaški Slatini.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Dve četrtini in pol smo odigrali odlično v obrambi, nato pa z izgubljenimi žogami in posledično lahkimi koši Slovan vrnili v igro. Ljubljančani so v tesni končnici ostali bolj zbrani, za kar jim čestitam."  

Gašper Okorn, trener Slovana:
"Odigrali smo najslabšo tekmo v zadnjem mesecu. Igrali smo v strahovitem krču, katerega razloga ne poznam. Nervozno smo odigrali prvi in začetek drugega polčasa. Bili smo potopljeni že z 20 točkami razlik. Dobre stvari te tekme sta dve točki, zmaga na težki tekmi in naš povratek z visokega zaostanka. Tokrat se je pokazal karakter ekipe. Upam, da smo se sedaj dvignili v naši samozavesti in v nadaljevanju ne bomo več potrebovali te nervoze. Čestitke igralcem za zmago. To je njihova zmaga. V imenu štaba ekipe in vodstva Slovana čestitke tudi Dejanu Mlakarju, ki je prejel plaketo za najkoristnejšega košarkarja prvega dela Lige Telemach. Mislim, da je to lepo priznanje."   

Iskanje