Elektra zanesljiva v Ilirski Bistrici

ELE 11. maj, 2014
241
Elektra zanesljiva v Ilirski Bistrici

Elektra je tudi na drugi tekmi kvalifikacij dosegla zmago. Tokrat je bila, v odličnem ambientu polne dvorane v Ilirski Bistrici, boljša od domače ekipe Plama Pur. 


KVALIFIKACIJE ZA MESTI V LIGI TELEMACH, 2. KOLO:  

PLAMA PUR : ELEKTRA šOšTANJ 64:86  

(15:18, 20:27, 19:19, 10:22)
Srebovt 18 (8 skokov), Kavgiæ 16 (16 skokov); Bajramliæ 20, Rizman 13.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME  

Košarkarji Elektre so naredili nov velik korak k obstanku v elitni družbi klubov Lige Telemach. Po zmagi doma proti Lastovki so v drugem kolu vpisali novi točki na gostovanju v Ilirski Bistrici. Na drugi strani je Plama Pur že po polovici kvalifikacij ostala brez možnosti za preboj v višji razred tekmovanja; ostaja na zadnjem mestu z dvema ničlama iz zadnjih dveh krogov ter še dvema s tekem proti Lastovki v rednem delu 2. SKL.  

Dve koli pred koncem kvalifikacij je videti, da Liga Telemach iz kvalifikacij ne bo dobila novega člana. Tajfun in Elektra, ki sta bila že letos prvoligaša, sta po drugem kolu prevzela prvi dve mesti na lestvici, ki pomenita obstanek v Ligi Telemach. Le še Lastovka, ki jo v Domžalah čaka Elektra, Tajfun pa v gosteh, ima teoretične možnosti za podvig.  

Končni izid tekme v Ilirski Bistrici ni pravi pokazatelj dogajanja na parketu. Plama Pur je bila vsaj trideset minut enakovreden tekmec, ki je favoriziranim gostom povzročal precej preglavic, v zadnjih petih minutah pa je Elektra uveljavili višino in moč pod obročema ter ob večji izbiri kakovostnih igralcev zanesljivo prišla do zmage.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Martin Novak, trener Plame Purja:
"Elektra je dosegla zasluženo zmago, končna razlika pa je realna. Vidi se razlika med prvo- in drugoligaši, predvsem glede na količino treninga. V ključnih trenutkih pri metih na koš nismo bili zbrani, šoštanjčani pa so nas kaznovali s hitrimi protinapadi. Ne glede na vse sem zelo zadovoljen s pristopom mojih fantov, ki so pred polno dvorano v Ilirski Bistrici pokazali zakaj nosijo dres Plame Purja."  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Čestitam Plami Pur za izjemno vzdušje. Idilično je igrati v Ilirski Bistrici. Sam in verjetno vsi ostali trenerji po Sloveniji bi si želeli, da bi bile dvorane tudidrugje tako lepo zapolnjene, saj se košarka igra za ljudi. Čestitke mojim fantom za zmago, bilo je težko. Skozi večino srečanja smo držali razliko desetih točk, šele na koncu pa prednost nekoliko povišali. Držali smo se dogovorov iz slačilnice in igrali hitro. Za razliko od nekaterih prejšnjih tekem nam je tokrat uspelo odigrati protinapade. Po tekmi sem lahko zadovoljen, čestitke fantom. Menim, da je bila tekma, na kateri je bilo nekaj iskric, gledljiva tako za zbrane gledalce kot vse tiste, ki so jo spremljali v spletnem prenosu."   

Iskanje