Elektra zadržala jedro lanskoletne ekipe

ELE 26. avgust, 2012
197
Elektra zadržala jedro lanskoletne ekipe

Košarkarski klub Elektra je uspel v svojih vrstah zadržati jedro lanskoletne izjemno uspešne članske ekipe. Pogodbe so podaljšali Žiga Zagorc, Sanel Bajramlič, Mensud Juleviæ, Brane Lekiæ, Urban Bukovič in Danijel Pajeviæ. Pogodbo z Elektro pa je sklenil tudi Andrej Podvršnik. Ekipa je s 1.8. že začela z aktivnimi pripravami na novo tekmovalno sezono. 


Kljub odhodu Nuhanoviæa, Horvata in Leliæa je s podpisom pogodb omenjenih igralcev sestavljeno okostje ekipe, ki bo na voljo novemu trenerju KK Elektra Sebastjanu Krašovcu. Vsi košarkarji, ki so podaljšali pogodbe so stari znanci slovenskih košarkarskih parketov.

Žiga Zagorc je 27. letni in 188 cm visok organizator igre, ki je v pretekli sezoni odlično igral v dersu Elektre. Pred tem pa je zastopal barve Heliosa, Rudar Trbovlje (Slo), Pivovarno Laško (Slo) in Zagorje Banko Zasavje (Slo). Žiga Zagorc, ki je tudi novi član slovenske državne reprezantance, tako ostaja glavni motor KK Elektra.  

Znan obraz je tudi Sanel Bajramliæ, 26. letni in 198 cm visok igralec, ki je podobno kot Žiga Zagorc, znan predvsem po svoji nepopustljivosti, vztrajnosti in borbenosti, je v pretekli sezoni bil izjemno pomemben košček v uspešnem mozaiku članske ekipe KK Elektra.  

Pogodbo je podaljšal tudi 200 cm visoki Mensud Juleviæ, ki se odlično znajde na poziciji krilnega centra in tudi na poziciji klasičnega centra. Svoje prve košarkarske korake je naredil pri Kranjskem Triglavu. Kaj kmalu pa se je preselil v škofjo Loko. Zadnjo sezono v Ligi Telemach je barve Elektre zastopal res odlično.  

V klubu ostajajo tudi domači igralci Brane Lekiæ (206 cm, letnik 1990), Urban Bukovič (186 cm, letnik 1992), in Danijel Pajeviæ (192 cm, letnik 1992), ki že imajo kar nekaj prvoligaških izkušenj in se bodo ob družbi ostalih mladih igralcev iz domače košarkarske šole skušali dokazati novemu trenerju.  

Ekipi se je pridružil tudi 186 cm visoki odlični ostrostrelec Andrej Podvršnik, ki je v pretekli sezoni odlično igral pri Hopsih iz Polzele. Prav tako pa mu šoštanjski parket ni tuj, saj je v šoštanju igral dve sezoni nazaj.   Vsi igralci imajo svoj ugled v slovenskem košarkarskem prostoru in njihov način igre, ki temelji na agresivnosti, borbenosti in nepopustljivosti bo nedvomno tudi letos zaščitni znak KK Elektra. V klubu se sedaj ozirajo le še za mladim in  pesrpektivnim igralcem na poziciji krilnega centra in visokim centrom, ki bo nadomestil Nuhanoviæa. Možne okrepitve že trenirajo z ekipo.    

Predsednik kluba Marko štrigl je ob podpisu pogodb izrazil zadovoljstvo, da v klub ostajajo oz prihajajo izkušeni prvoligaški igralci, ki so že dokazali, da se znajo uspešno spopadati z izzivi. Poudaril je, da je prepričan, da je zastavljeno okostje ekipe garancija za uspešno sezono in dober razvoj mlajših igralcev v klubu. 

Iskanje