Elektra z zmago v Laškem ohranila upanje na polfinale

ELE 24. april, 2012
228
Elektra z zmago v Laškem ohranila upanje na polfinale

Bravurozna igra Elektre v Laškem in popolnoma zaslužena zmaga nad ekipo Zlatoroga. S to zmago je Elektra ohranila upanje na uvrstitev v polfinale prvenstva. A pozor, časa za slavje ni. Potrebno je še zmagati na zadnji domači tekmi proti neugodnem šentjurju in Helios mora premagati Zlatorog.


LIGA TELEMACH ZA PRVAKA, 9. KOLO:

ZLATOROG : ELEKTRA šOšTANJ 58:66
 

(18:7, 15:22, 14:22, 11:18)
Omiæ 15 (10 skokov), Paniæ 14; Nuhanoviæ 16, Horvat 15.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Če bi Zlatorog na torkovi tekmi slavil zmago, bi se že uvrstil med prve štiri klube v Ligi Telemach in s tem v polfinale, a jim je načrte prekrižala Elektra, ki ima v zadnjem kolu, v soboto, 28. aprila, proti šentjurju še vedno možnosti za preboj v končnico. Za to morajo Laščani še enkrat izgubiti. Na tekmi 10. kola, ki bo na sporedu prav tako v soboto, pa se bodo pomerili s Heliosom.

Zlatorog je odločno odprl tekmo in povedel z 9:0, po nekaj bolj mirnih minutah pa so gostujoči košarkarji vendarle znižali zaostanek prek Tadeja Horvata, ki je zadel met za tri točke. Laščani se niso ustavljali in pridno polnili tekmečev koš, po prvi četrtini pa so si priigrali 11 točk prednosti (18:7).

šoštanjčani so na začetku druge četrtine hitro dosegli sedem zaporednih točk in se nekoliko bolj približali tekmecem. V zaključku prvega polčasa se je košarkarjem Elektre uspelo približati na tri točke zaostanka (30:27), nato le na točko, a so Laščani na odmor vendarle odšli s prednostjo štirih točk (33:29).

Po nekaj izenačenih minutah je Zlatorogu uspelo pobegniti na +6 (40:34), toda Elektra se ni dala. še enkrat več se je približala (47:45), v 28. minuti pa je prvič na tekmi šoštanjčanom uspelo izenačiti na 47:47, 17 sekund pred koncem tretje četrtine pa po zaslugi Horvata, ki je zadel prosti met, celo prvič povesti (48:47). šoštanjčani prednosti tudi v zadnji četrtini niso izpustili iz rok, Laščani pa niso našli načina, kako se gostom vsaj približati. Ko je dobro minuto pred koncem srečanja na semaforju zasvetilo 64:56, pa je že bilo jasno, da bodo tretjo zmago v Ligi Telemach za prvaka vknjižili košarkarji Elektre.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ervin Dragšič, trener Zlatoroga:
"Po odličnem začetku smo gledljivo košarko igrali do 15. minute, vse ostalo pa je bila slika celotne sezone."

Gašper Potočnik, trener Elektre:
"To je bila izjemno težka tekma, ki smo jo povsem brez potrebe začeli v krču, a se potem sprostili in po dokaj visokem zaostanku strli odpor Zlatoroga. Mislim, da smo več kot zasluženo zmagali in si s tem priborili to, da o polfinalu odloča zadnje kolo Lige za prvaka, v katerem pa ni vse odvisno od nas. Naredili bomo vse, da zmagamo tudi na zadnji tekmi, čeprav se zavedamo, da bo ta še težja, kot je bila ta v Laškem." 

Iskanje