Elektra z zmago nad Parklji, že zanesljiv udeleženec Lige za prvaka

ELE 5. februar, 2012
227
Elektra z zmago nad Parklji, že zanesljiv udeleženec Lige za prvaka

Že 3. kroge pred koncem rednega dela so si košarkarji Elektre zagotovili nastopanje v Ligi za prvaka. Zmaga v Ljubljani proti zadnjeuvrščenim Parkljem sicer ni bila lahka, saj so se domačini dobro upirali in borili za vsako žogo. Pri Elektri, kjer na parket nista stopila Zagorc in Bajramliæ, sta najboljšo igro prikazala Juleviæ in Horvat.


PARKLJI : ELEKTRA šOšTANJ 61:77

(21:26, 15:15, 12:11, 13:25)
Lorbek 22 (5 skokov), Luznar 17; Julevič 19 (10 skokov), Horvat 17.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

Po tem, ko so zadnjeuvrščeni Parklji zadnje tri tekme v ligi Telemach izgubili s povprečno razliko 43 točk, so v 15. kolu proti vodilni ekipi lige iz šoštanja prikazali všečno predstavo in bili dolgo v igri za senzacijo. V 26. minuti so celo vodili s 46:45.  

Ljubljančani so uspešno izkoristili ležerno igro varovancev Gašperja Potočnika, tako da so prvo četrtino izgubili za pet točk, drugih deset minut so igrali neodločeno (15:15), tretji del igre so dobili z 12:11, v zadnjem pa je Elektra vendarle pohodila plin (25:13) in suvereno prišla do dvanajste zmage.  

Pri zmagovalcih je redkega "trojnega dvojčka" dosegel Mensud Juleviæ. Vknjižil je 19 točk, zbral 10 skokov, nad njim pa so tekmeci naredili kar 13 osebnih napak. Salih Nuhanoviæ je imel dvojnega dvojčka - 14 točk, 11 skokov, razigrana v napadu pa sta bila tudi Tadej Horvat (17 točk, trojke 5:5) in Djordje Leliæ (16). Za Parklje je Klemen Lorbek iz 22 metov na koš dosegel prav toliko točk (met iz igre 9:22), Matej Luznar pa je prispeval 17 točk.  

Elektro naslednja tekma v Ligi Telemach čaka v sredo, 8. februarja, in sicer lokalni derbi doma proti Zlatorogu, Parklji pa bodo čez sedem dni gostovali na Polzeli.    

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jaka Zalaznik, trener Parkljev:

"Prikazali smo dobro igro in z zavzeto ter agresivno obrambo košarkarjem Elektre šoštanja nudili dostojen odpor. Tri četrtine smo bili rezultatsko blizu, potem pa nam je v zadnjih desetih minutah zmanjkalo energije. Kljub vsemu svojim fantom čestitam za prikazano igro v napadu in predvsem borbenost v obrambi."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanj:

"Pohvala borbenim mladcem Parkljev, ki so se vzorno borili celo tekmo, za razliko od naših mladih upov, ki tokrat niti slučajno niso upravičili nošenja Elektrinega dresa in se bodo morali v bodoče močno zamisliti nad pristopom. Na koncu so nas spet morali reševati izkušenejši igralci, da smo izvlekli celo kožo in dosegli nove točke na vse prej kot lahki tekmi." 

Iskanje