Elektra z visoko zmago otvorila novo sezono

ELE 15. oktober, 2011
201
Elektra z visoko zmago otvorila novo sezono

Košarkarji Elektre so odlično začeli letošnjo sezono v 1.SKL, Ligi Telemach. Na domačem parketu so povsem zasluženo visoko premagali ekipo Rogaške, ki je na tej tekmi hitro ugotovila, da letos nastopajo v 1. SKL in da se bodo za vsako zmago morali precej bolj potruditi kot v pretekli sezoni. 


LIGA TELEMACH, 1. KOLO:

ELEKTRA šOšTANJ : ROGAšKA CRYSTAL 69:46


(16:15, 15:12, 22:15, 16:4)


Zagorc 15 (6 skokov, 6 podaj), Juleviæ 12; Smajloviæ 13, Tomič 10.

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI


POROČILO TEKME:

Domači so v uvodni tretjini novincem v Ligi Telemach pobegnili za točko, že ob polčasu pa za štiri. Pri domačih je bil v uvodnih desetih minutah najbolj razpoložen Žiga Zagorc z devetimi točkami, nato pa se mu je v nadaljevanju nekoliko ustavilo. Pri gostih je dobro metal Semir Smajlovič, ki je tekmo končal s 13 točkami.  

V drugem polčasu se je pri domačih spet razigral Zagorc, Elektra pa je v 27. minuti vodila že za 11 točk. Domačini so do konca razliko le še višali, goste v zadnji četrtini nadigrali s 16:4 in zasluženo slavili zmago na uvodnem dvoboju. Zagorc je tekmo končal s 15 točkami.  

Rogaška Crystal bo prihodnjo soboto ob 19. uri gostila Parklje, k Elektri isti dan uro kasneje prihajajo Hopsi s Polzele. (STA)  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanj:

"Svojim igralcem čestitam za prikazano igro. Na solidni ravni so odigrali predvsem v obrambi, posledica tega pa je bila povsem zaslužena zmaga, kljub kateri pa se je videlo, da imamo še veliko rezerv, saj smo delali veliko napak. To je dober znak, saj pomeni, da lahko igramo še bolje, tako, da je čas naš zaveznik. Zahvaljujem se naši publiki za bučno podporo in vse košarkarske navdušence vabim tudi na naslednje tekme."

Matej Bakšič, trener Rogaške Crystal:

"Po dokaj izenačenem prvem polčasu smo košarkarjem Elektre šoštanja dovolili, da se v drugem delu razigrajo in uveljavijo svojo agresivno igro, ko smo mi podlegli pritisku in zasluženo izgubili. Zdaj ni časa za slabo voljo, glave moramo dvigniti gor in že na naslednji tekmi pred domačim občinstvom prikazati naš pravi obraz."   

Iskanje