Elektra z razigranim Janom Rizmanom do pomembne zmage

ELE 18. marec, 2014
229
Elektra z razigranim Janom Rizmanom do pomembne zmage

V izjemno izenačeni tekmi, je v nervozni in napeti končnici do pomembne zmage prišla ekipa Elektre. Gostje so se približali na 3 točke, nato pa je odgovornost na svoja pleča prevzel mladi Jan Rizman in z dvema zaporednima trojkama potopil Maribor. 


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 2. KOLO:

Torek, 18. marca:

 

ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR NOVA KBM 85:77

(21:20, 22:14, 21:15, 21:18)
Rizman 25, Leliæ 14 (7 skokov, 8 podaj); R. Rizviæ 18, Močnik 12.


STATISTIKA

 

Košarkarji Elektre so po nizu porazov tokrat spet vknjižili zmago in se odlepili z zadnjega mesta lestvice Lige Telemach za obstanek. Novi trener Vladimir Rizman je ekipo tokrat vodil drugič in prvič z njo okusil slast zmage. šoštanjčani so po izenačenem prvem delu zablesteli v zadnjih desetih minutah, ko prednosti niso več izpustili iz rok, čeprav so morali igrati brez poškodovanega Andreja Podvršnika.

 

Bolj pogumno so v dvoboj sicer krenili gostje. Maribor je na začetku povedel z 8:0, nato so jih šoštanjčani ujeli in do konca prve četrtine sta bili ekipi izenačeni, tako kot tudi do polčasa. V tretji četrtini pa so domači le uspeli narediti razliko. Trojka Jana Rizmana tri minute pred koncem tega dela je domače odlepila že na +7 (58:51), Mariborčani pa so nalet gostiteljev pred zadnjim delom uspeli le nekoliko omiliti. A šoštanjčani se niso pustili zmesti.

 

V nadaljevanju so še naprej vršili pritisk in držali razliko. Pet minut pred koncem so vodili 71:64, ko pa se je v zadnjih minutah znova razigral Rizman, dvakrat zadel za tri in povišal na 77:68, je bilo jasno, da bo zmaga ostala v šoštanju. Pri domačih je bil na koncu s 25 točkami najuspešnejši prav Rizman, ki je zadel kar šest trojk in si prislužil statistični indeks 22, pri gostih jih je Ramo Rizviæ dosegel 18.

 

Košarkarji Elektre bodo v tretjem kolu Lige za obstanek bodo v soboto ob 20. uri gostovali v Luciji pri Portorožu, Mariborčani pa bodo že ob 18. uri v dvorani Tabor pozdravili Grosuplje.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

 

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke igralcem, ki so v drugem polčasu odigrali fanatično obrambo. Jan Rizman je srečanje odigral na vrhunskem nivoju. Dosegel je 25 točk, iz igre pa zgrešil le tri mete. Po tekmi se je sam zahvalil soigralcem, ki so ga iskali in mu omogočili vse mete. Posebej moram pohvaliti tudi Aldina Hasiæa, ki je v prvih 17 minutah tekme igral res fantastično, ter Urbana Bukoviča, ki je v svojem času na paketu odlično zamenjal našega prvega organizatorja igre Žigo Zagorca. Čestitke še enkrat celotni ekipi za zmago, ki jo je dosegla brez poškodovanega Andreja Podvršnika. Na koncu lahko rečem le, da je tokrat zmagalo celotno moštvo Elektre, ki je obenem pokazalo smernice za vnaprej. Čestitke za igro si zaslužijo tudi Mariborčani. Menim, da je bilo srečanje lepo tudi za gledalce."

 

Igor Kuzma, trener Maribora Nove KBM:
"V prvem polčasu smo napravili nekaj anomalij, sicer bi bila naša prednost višja od dveh točk. Zelo slabo smo ponovno zaigrali v tretji četrtini. Proti koncu tekme smo se sicer približali na tri točke zaostanka, a je odlični Jan Rizman Elektro popeljal na varno razdaljo. C prihodnje bomo morali zaigrati bistveno močneje ter pokazati več srčnosti, če bomo želeli obdržati prvoligaški status."   

Iskanje