Elektra z odličnim finišom tekme boljša od škofjeločanov

ELE 13. januar, 2013
206
Elektra z odličnim finišom tekme boljša od škofjeločanov

Zmaga na zelo pomembnem gostovanju v škofji Loki je za Elektro zelo pomembna. Predvsem za dvig samozavesti in boljšo nadaljevanje v Ligi Telemach. Razveseljiva novica pa je tudi, da  se je na parket vrnil Sanel Bajramliæ, ki je okreval po poškodbi.


LIGA TELEMACH, 11. KOLO

sobota, 12. januarja:

LTH CASTINGS MERCATOR : ELEKTRA šOšTANJ 79:86

(16:20, 22:16, 22:23, 19:27)
Abramovič 21, Boljkovac 16; Podvršnik 19, Julevič 17 (7 skokov).

STATISTIKA
 
Derbi s sredine lestvice Lige Telemach je zasluženo pripadel košarkarjem Elektre, ki so bili v odločilnih trenutkih bolj zbrani in natančni. Tako so zabeležili šesto zmago v sezoni, Ločanom pa zadali šesti poraz, šele drugega na domačem parketu.

Čeprav je med prazniki ekipo LTH Castings Mercatorja zapustil najboljši strelec Lige Telemach Boban Tomiæ, se v škofji Loki niso predali. Obračun proti šoštanjčanom so odigrali čvrsto in motivirano ter bili vse do zaključka v igri za zmago.

Odločitev o dveh točkah je padla v zadnjih štirih minutah. V 36. minuti je imel LTH še prednost (74:70), nato pa je Elektra v naslednjih treh minutah naredila delni izid 11:0 in prišla do zmage. Pohod proti dvema točkama je s košem in dodatnim prostim metom začel Žiga Zagorc, nadaljevala sta Drago Brčina in Andrej Podvršnik, zaključil pa Mensud Juleviæ.

LTH Castings Mercator se bo skušal vrniti v zmagovalne tirnice prihodnji teden na gostovanju pri Slovanu, Elektra pa bo doma pričakala ekipo Tajfuna.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Saša Dončiæ, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja:
"Čestitke košarkarjem Elektre za zasluženo zmago. Svojim košarkarjem ne morem zameriti ničesar, saj so pokazali svoj maksimum."

Sebastjan Krašovec, trener Eletre šoštanja:
"Čestitke fantom za zasluženo zmago. Tekma je bila po pričakovanjih težka, saj so domači košarkarji odlično zadevali z razdalje. S prevlado pri skoku smo se prebili do zelo pomembne zmage."

 

Iskanje