Elektra z borbeno in nepopustljivo igro do zmage v zadnjih sekundah

ELE 11. maj, 2011
212
Elektra z borbeno in nepopustljivo igro do zmage v zadnjih sekundah

Elektra je bila celo tekmo v podrejenem položaju in lovila gostujočo ekipo. Edini svetli trenutki so bili v tretji četrtini, a so potek srečanja v zadnji četrtini nadzorovali igralci Maribora. A nato je v ospredje stopila borbenost in nepopustljivost domačih igralcev. Elektra je preko junaka tekme Borisa Jeršina, ki je zadel odličilno trojko nekaj sekund pred koncem, kar je bil tudi njegov edini zadeti met iz igre, prišli do lepe zmage.


ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR MESSER

11. krog Lige za prvaka, sreda, 11. maja, ob 20.00


80:79 (22:21, 14:19, 21:15, 23:24)  

STATISTIKA  

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV LESTVICA   

Sodniki: Mario Majkič, Jernej Bolka, Vinko Zovko.

Tehnični komisar: Aleš Kamnikar.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI: 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"39 minut in pol smo bili v podrejenem položaju in le vztrajnosti ter nepopustljivosti naših fantov se moramo zahvaliti, da smo z zadnjim metom premagali odlične košarkarje Maribora Messerja."

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Celo tekmo smo igrali dobro in imeli v zadnji minuti celo štiri točke prednosti, ko je nekaj sumljivih žog prišlo v roke košarkarjev Elektre šoštanja, mi nismo bili dovolj zbrani, Boris Jeršin je zadel odločilno trojko in tako smo izgubili le za eno točko. Tekma je bila, kar se tiče borbenosti, dobra, kar se tiče zbranosti pa slaba, saj se, predvsem v zadnjih napadih, nismo držali dogovorjenega."    

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pred nami je derbi, sicer začelja, a vseeno pričakujem izenačeno tekmo. Naš cilj je maščevati se košarkarjem Maribora Messerja za visok poraz v prvem delu Lige Telemach za prvaka, temu primerno se pripravljamo in se zavedamo, da so gostje po veliki zmagi nad Unionom Olimpijo v vzponu. Verjamem v svojo ekipo, ki dviguje formo."

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Razpoloženje v ekipi je po zmagi proti Unionu Olimpiji seveda odlično in upajmo, da bo tako tudi po tekmi z Elektro šoštanjem. Da bi zmagali, moramo delček ambicije in agresivnosti, ki smo ju imeli proti Ljubljančanom, prikazati tudi tokrat, obenem pa ponoviti igro s prve medsebojne tekme v Ligi Telemach za prvaka, ko smo prepričljivo zmagali."  

POROČILO TEKME: 

V derbiju začelja so košarkarji Elektre še četrtič v tej sezoni premagali Maribor. Slednji je bil v dramatični končnici sicer bližje zmagi, vendar štiri sekunde pred koncem ni zaustavil meta za tri točke Borisa Jeršina, ki je tako postavil končni izid 80:79.

šoštanjčani in Mariborčani bodo do konca lige za prvaka bili boj za prestižno sedmo mesto, saj se je Elektra izenačila po točkah s protagonistom senzacionalne zmage v prejšnjem krogu proti Unionu Olimpiji. Tudi tokrat so Mariborčani pokazali veliko borbenosti in želje po uspehu, bili večji del prvega polčasa v prednosti, v nadaljevanju pa bili izenačen boj za vsako žogo in centimeter igrišča.

Elektra se je v ospredje prebila sredi tretje četrtine po delnem izidu 9:0, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih sekundah. Bojan Jovanoviæ je 19 sekund pred koncem zadel dva prosta meta za vodstvo Maribora z 78:75. Na drugi strani je Marjan Vidovič zmanjšal na 78:77, Tadej Horvat je nato zadel le enega od dveh kazenskih poskusov, Jeršin pa je s trojko odločil zmagovalca.

V 12. krogu bo Elektra gostovala pri Geoplinu Slovanu, Maribor Messer pa bo gostil zasedbo Heliosa.   

Iskanje