Elektra v tesni končnici znova prekratka

ELE 2. marec, 2013
199
Elektra v tesni končnici znova prekratka

Elektra je odločna začela in hitro povedla. Nato je skozi celotno srečanje nadzirala rezultat in igro gostov. Žal pa se je ponovila stara zgodba. Tudi tokrat so košarkarji Elektre pokazali premalo zbranosti v zadnjih 3 minutah tekme kjer so zapravili težko pridobljeno prednost in so v tesni končnici nato znova doživeli poraz, proti sicer izjemni ekipi iz Maribora. 



LIGA TELEMACH, 17. KOLO

Sobota, 2. marca:  

ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR MESSER 59:62

(17:16, 13:14, 18:11, 11:21) 

Julevič 15 (5 skokov), Bukovič 12 (5 skokov); Jovanovič 19, Marič, Cej in Rizviæ (5 skokov) po 8.

STATISTIKA  

Košarkarji Maribora Messerja so si kolo pred koncem rednega dela zagotovili udeležbo v Ligi za prvaka. Na gostovanju v šoštanju so se morali krepko potruditi za zmago, ki so jo dosegli zahvaljujoč zadnji četrtini, ki so jo dobili z 21:11.  

Elektra se je znova pokazala kot čvrsta obrambna ekipa, ki so ji tekmeci na zadnjih treh domačih tekmah v povprečju nasuli nekaj več kot 50 točk. Vodila je večji del srečanja. Pet minut pred koncem tekme je bilo 54:47, dobro minuto pred zaključkom pa 57:56. Nato sta na sceno stopila glavna aduta Mariborčanov. Jure Pelko je najprej zadel trojko, nato je bil s črte prostih metov natančen še Bojan Jovanovič in točki sta odšli v štajersko prestolnico.

  Ekipi sta se srečali zadnjič v tej sezoni. Mariborčani se bodo v nadaljevanju merili z Zlatorogom, Heliosom, Tajfunom, Krko in Unionom Olimpijo, Elektro pa čaka dokaj mirnih deset kol v Ligi za obstanek. Redni del bodo Mariborčani sklenili doma proti Slovanu, šoštanjčani pa bodo gostovali na Polzeli.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:

"Maribor Messer je zasluženo slavil zmago. Večino tekmo smo vodili, vendar nasprotnikom prevečkrat dovolili, da se vrnejo v igro. V končnici so ostali bolj zbrani in nam zadali še en tesen poraz." 

Igor Kuzma, trener Maribora Messerja:
"Fantje so pokazali karakter tako v prvem polčasu kot ob koncu tekme, ko smo se vračali po večjem zaostanku in zelo dobro odigrali v končnici. Glede na igre skozi celo sezono si fantje nedvomno zaslužijo uvrstitev v Ligo za prvaka. To je za naš klub lep uspeh. Elektri čestitam za korektno igro, obenem pa ji tudi v nadaljevanju sezone Lige Telemach vse najboljše."           

Iskanje