Elektra v tesni končnici znova poražena

ELE 2. november, 2013
195
Elektra v tesni končnici znova poražena

V šoštanju se je odvijal nov velik lokalni derbi. Tekma je bila odločena v zadnjih minutah tekme kjer je bila bolj spretna in srečna ekipa Zlatoroga.


LIGA TELEMACH, 3. KOLO

Sobota, 2. novembra:

ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG LAšKO 60:65

(17:25, 13:8, 16:14, 14:18)
Brčina 19, Podvršnik 18; Jurak 15 (11 skokov), Miloševiæ 11 (9 skokov).

STATISTIKA

Košarkarji Elektre, ki so se prvič predstavili domači publiki, tudi po tretjem kolu Lige Telemach ostajajo prikovani na dno razpredelnice. Na lokalnem derbiju niso bili kos ekipi Zlatoroga, ki je zasluženo slavila s 65:60. Zanimivo, da je to šele prva zmaga gostov v novi sezoni oziroma v dosedanjih desetih odigranih tekmah ali dveh krogih.

Laščani so bili v ospredju večji del srečanja, do odločilne prednosti pa so prišli na začetku zadnje četrtine. S kolektivno igro v napadu in agresivnostjo v obrambi so za štiri minute in pol zaprli vse dohode do svojega koša in prišli do prednosti desetih točk (56:46), ki so jo v zadnjih petih minutah brez težav zadržali.Pri Zlatorogu je s statističnim indeksom 25 izstopal 36-letni Goran Jurak (15 točk, 11 skokov), v vrstah Elektre pa sta bila izza črte 6,75 razpoložena Drago Brčina (19 točk, trojke 5:8) ter Andrej Podvršnik (18 točk, trojke 3:7).

V naslednjem kolu (9. 11.) bo Elektra gostovala v Domžalah, Laščane pa čaka še en lokalni derbi, in sicer v šentjurju. 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:

"Tekma je bila večino časa negotova, saj sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu. Zmaga je pripadla srečnejši in spretnejši ekipi. Mi smo igrali borbeno in hrabro, Zlatorog pa je unovčil svojo kvaliteto in izkušnje. Imeli smo trenutke, v katerih smo igrali neosredotočeno in zaradi tega zgrešili nekaj metov. Laščani so te napake znali kaznovati in zasluženo zmagali."

Predrag Jačimoviæ, trener Zlatoroga Laškega:

"V šoštanj smo prišli z jasnim ciljem in ga z zmago tudi izpolnili. Vodili smo večji del tekme in v zadnjih minutah unovčili izkušnje ter individualne kvalitete."   

Iskanje