Elektra v lokalnem derbiju boljša od Hopsov

ELE 16. december, 2012
210
Elektra v lokalnem derbiju boljša od Hopsov

Elektra je ostala neporažena na domačem parketu in je zasluženo slavila. Elektra je vodila že za 21 točk tako, da zmaga proti neugodnim lokalnim rivalov nikoli ni bila vprašljiva. Odlično tekmo je odigral Collins, ki je nekajkrat tudi atraktivno zabil in dvignil dvorano na noge.



Liga Telemach 9. krog

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA 77:66


 (20:17, 24:14, 17:12, 16:23)
Collins 19 (12 skokov), Julevič 15, Zagorc 12 (7 podaj); Martin 21 (7 skokov), Vranjkovič in Hannibal (8 skokov) po 14.
 
STATISTIKA

VIDEO POROČILO IZ TEKME


Elektra je po pričakovanjih zabeležila peto zmago v sezoni in tako ohranila upanje na uvrstitev v Ligo za prvaka, Hopsi pa po polovici rednega dela Lige Telemach ostajajo pri eni zmagi, ki so jo dosegli v prvem krogu 20. oktobra proti Slovanu.

Gostje so sicer pod vodstvom novega-starega trenerja Boštjana Kuharja pokazali več volje in motivacije kot na prejšnjih tekmah, zaradi omejenega igralskega kadra pa več kot častnega poraza niso uspeli izvleči.

Elektra je odigrala toliko, kot je bilo potrebno za dve načrtovani točki. Večino dela je opravila že v prvem polčasu, zmago je praktično potrdila v tretjem delu igre, v zadnjih desetih minutah pa je nekoliko popustila, tako da so gostje ta del igre dobili s 23:16.

Naziv najkoristnejšega igralca kroga si je drugič v tej sezoni priigral 213 centimetrov visoki temnopolti kanadski košarkar David Collins, ki je zbral 19 točk, 12 skokov in imel statistični količnik 32.

Elektra bo tekmo naslednjega kroga odigrala že v petek, 21. decembra, proti Zlatorogu, Hopsi pa bodo skušali dan kasneje niz osmih porazov prekiniti na gostovanju pri Slovanu.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:

"Čestitke fantom, ki so se borili in držali dogovorjenega. Od samega začetka so pokazali pravi pristop. V drugem polčasu smo imeli nekaj težav v napadu. Hopsi so poizkušali z igro na vse ali nič, a smo zadržali trezne glave."


Boštjan Kuhar, trener Hopsev Polzele:

"Glede na to, da sem ekipo prevzel šele v petek, lahko rečem, da so se fantje držali dogovorov v obrambi, kjer smo med samo tekmo še popravljali neke detajle. To je bil zame glavni problem ekipe Hopsov. V napadu pa fantje ne igrajo nič. V prihodnje bomo delali tudi na pridobivanju novega organizatorja igre, za ostale spremembe pa bomo videli tekom sezone. Mislim, da se za obstanek v Ligi Telemach lahko borimo in s tako igro ter z zavzetostjo napredovali skozi preostanek sezone."

 

Iskanje