Elektra v končnici strla odpor Grusuplja

ELE 10. november, 2012
226
Elektra v končnici strla odpor Grusuplja

Elektra se je dolgo mučila z odlično ekipo Grosuplja, ki je dokazala, da se ni zaman uvrstila v 1.SKL. Grosuplje je vodilo že za 10 točk, a prednosti ni znalo zadržati. Ob bučni podpori domačih gledalcev so košarkarji Elektre nadoknadili zaostanek in zasluženo slavili. Z zadetima metoma za tri točke v najbolj pomembnem trenutku sta tekmo v prid Elektre odločila Juleviæ in Atanackoviæ.


4. krog Liga Telemach

ELEKTRA šOšTANJ : GROSUPLJE 68:64

(11:16, 14:12, 18:16, 25:20)

Atanackoviæ 13 (8 skokov), Juleviæ (8 skokov) in Brčina po 12; Miljkoviæ 13, Tratnik (13 skokov) in Lobe po 11.

STATISTIKA

 

OPIS TEKME

Elektra je na domačem igrišču upravičila vlogo favorita, pa čeprav večji del tekme izid tega ni kazal. Varovanci Sebastjana Krašovca so si zmago priigrali šele v ključnih minutah tekme, ko so pokazali več zbranosti. Gostom iz Grosuplja so ponagajale tudi poškodbe, ekipa pa prav tako ni mogla računati na okrepitev Andrewa Dikasa, ki si mora najprej urediti potrebne dokumente za delovno dovoljenje. Čeprav so Grosupeljčani v šoštanj prišli ohrabreni z zmago proti Heliosu v prejšnjem krogu, pa so nato v končnici le morali priznati premoč gostiteljem.

Tekmo so bolje začeli gostje in uvodoma pobegnili na 11:6. šoštanjčani so se vrnili v igro, a ob prvem odmoru vseeno morali priznati premoč gostom. Tudi v nadaljevanju so Grosupeljčani lepo nizali točke in večali prednost, ki je v 14. minuti znašala +6 (17:23). V 19. minuti je bila že +7, a so se domači le zbudili in s košema Draga Brčine in Urbana Bukoviča znižali zaostanek. Po izenačeni tretji četrtini je zmagovalca odločil zadnji del. Po izenačenjih na 48., 50., 53. in 55. točki so šoštanjčani s trojko Mensuda Juleviča povedli z 58:57, prednost nato povečali in jo zbrano pripeljali do konca. S 13 točkami je bil pri domačih najboljši Simo Atanackoviæ, toliko jih je za Grosuplje zbral tudi Nemanja Miljkoviæ.

Elektra bo v petem krogu prihodnjo soboto ob 19. uri gostovala pri domžalskem Heliosu, Grosuplje pa bo isti dan ob 17.30 gostilo Slovan.   

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Pričakovano nas je čakala težka tekma. Zelo pomembno je bilo da zmagamo in tako  potrdimo uspeh iz šentjurja. Čestitke igralcem, ki so pustili srce na parketu. Posebna zahvala gre tudi navijačem, ki so nas podprli v ključnih trenutkih."

Tone Krump, trener Grosuplja:
"To je bila pričakovano težka in izenačena tekma. V prvem polčasu sta obe ekipi prevladovali v obrambi, medtem ko sta v napadu pokazali nekoliko manj sigurnosti in kvalitete. V nadaljevanju smo oboji zaigrali bolje tudi v napadu. Vodili smo že za deset točk, pa tega nismo znali izkoristiti. Manjkajo nam izkušnje in tudi kakšen košarkar v rotaciji. Trampuš je poškodovan, Dikas pa ureja potrebno dokumentacijo za delavno dovoljenje. Elektra je na koncu zasluženo zmagala, saj je bila bolj zbrana v končici, ko so zadeli bolj ali manj odprte mete za tri točke."   

Iskanje