Elektra v izjemni tekmi, po podaljšku premagala Hopse.

ELE 27. marec, 2013
236
Elektra v izjemni tekmi, po podaljšku premagala Hopse.

Res neverjetna tekma, ki je gledalcem ponudila vse kar košarka lahko. Atraktivna hitra igra, zabijanja, ukradene žoge, preobrati, trojke iz nemogočih metov ... Elektro je pred porazom rešil izjemni Juleviæ, ki  je z neverjetno trojko izsilil podalšek. V podalšku pa so domači strnili vrste in zasluženo slavili zmago.


LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 3. KOLO:

Sreda, 27. marca:    

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA  101:92

(24:16, 19:23, 22:17, 16:25, 20:11) - po podaljšku
Podvršnik 24, Julevič 20 (6 podaj); Jagodnik 27 (7 skokov), Vujasinovič 23 (6 podaj).

 STATISTIKA

Elektra je z jubilejno deseto zmago zaplula v varne vode, Hopsi, ki ostajajo pri sedmih, pa se bodo morali v zadnjih sedmih krogih za to še potruditi. Tokrat so bili blizu uspeha, vendar jim je račune pet sekund pred koncem rednega dela prekrižal Mensud Juleviæ, ki je zadel trojko za podaljšek.  

Juleviæ je koš zadel pri rezultatu 78:81, ki je bila hkrati najvišja prednost Polzelanov na tekmi. Ti so zaostajali večji del, pred zadnjo četrtino tudi z dvomestno razliko, vendar so se z motiviranim kapetanom Goranom Jagodnikom vrnili v igro. Tudi 38-letni veteran (27 točk) pa v podaljšku ni mogel zaustaviti razigranih domačinov, ki so hitro povedli s 94:84 in prišli do dveh točk.  

Hopse v naslednjem kolu čaka Slovan na Polzeli, Elektro pa LTH Castings Mercator v dvorani Poden.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:

"Moji lepi spomini na Polzelo se nadaljujejo. Srečanje je bilo borbeno skozi celoten redni del, v podaljšku pa so moji fantje suvereno izvlekli zmago."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:

"Lokalni derbi je znova postregel z razburljivo tekmo, tokrat pa so v izenačeni končnici več sreče imeli gostitelji. Slabo smo začeli, šele v drugem delu druge četrtine pa zaigrali nekoliko bolje. V rednem delu smo zapravili priložnost za zmago. To je že druga tekma v drugem delu Lige Telemach, ki smo jo izgubili po podaljšku."   

Iskanje