Elektra v epskem 1/4 finalnem dvoboju boljša od Hopsov

ELE 11. februar, 2011
197
Elektra v epskem 1/4 finalnem dvoboju boljša od Hopsov

V res pravem epskem dvoboju je bila tokrat Elektra boljša od Hopsov iz Polzele šele po odigranem podaljšku. V tekmi, kjer si noben od tekmecev ni priigral večje prednosti je prevladovala trda obramba na obeh straneh. A na koncu so slavili košarkarji Elektre in se uvrstili v sobotni polfinale.


ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA 61:57* (12:10, 12:15, 17:15, 8:9)

*po podaljšku

Nuhanoviæ 17 (12 skokov), Miljkoviæ 11 (9 skokov); Mijajloviæ 17, Kobale 12.

 

STATISTIKA

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Kot smo pričakovali, je bila to zelo izenačena tekma, ki na pogled ni bila lepa, je pa bila taktično zelo zanimiva. Ekipi sta se stalno izmenjavali v vodstvu, kar je vedno že stalnica na lokalnih derbijih. V končnici smo imeli nekoliko več moči in to je verjetno tudi odločilo, je pa res, da smo imeli že v rednem delu proste mete za zmago. Velika kakovost, ki jo naša ekipa očitno ima, je tudi, da tako slabo zaključiš redni del, dobiš podaljšek in ga tudi osvojiš."

 

Tonči Mašina, trener Hopsov Polzele:

"Tekmo smo izgubili za malenkost in tako bi jo lahko tudi dobili. Smo pa pričakovali tako tekmo, v kateri bodo odločale nianse. Vseeno bi rad čestital svojim fantom, saj menim, da so se dobro borili in se do konca niso predali. Dvigniti moramo glave in iti dalje." 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

 

Aleš Rehar, pomočnik trenerja Elektre šoštanj:

"Cilj naše ekipe je z uvrstitvijo na finalni turnir izpolnjen, a si vseeno želimo, da bi v četrtek pokazali našo najboljšo igro in naredili korak naprej. Nekaj naših mladih igralcev še čusti poškodbe, medtem ko so nosilci že začeli normalno trenirati, a še vedno nimamo dovolj košarkarjev, da bi lahko trenirali pet na pet. Zaradi teh razlogov ne bo nobena katastrofa, če bomo obstali v četrtfinalu."

 

Tonči Mašina, trener Hopsov Polzele:

"Elektra šoštanj je zagotovo tekmec po meri, ki je izredno kakovosten predvsem na igralnih mestih krilnega centra in centra. Po nekaj slabših tekmah se šoštanjski košarkarji vračajo v formo, zato pričakujem dobro tekmo, ki jo moramo začeti moško in poskušati izvleči največ, kar se da. Z izjemo Mateja Vente, ki si je poškodoval zadnjo ložo, so vsi naši košarkarji zdravi." 

 

 

 

POROČILO TEKME:

Prva polfinalista zaključnega turnirja pokala Spar sta Helios in Elektra. Domžalčani so v četrtfinalu prepričljivo premagali šentjur (83:72), šoštanjčani pa so bili v izenačeni tekmi in podaljšku boljši od Hopsov Polzele z 61:57. Drugi polfinalni par bo znan v petek, ko se bosta ob 18. uri v škofji Loki najprej pomerila Union Olimpija in Krka, nato pa še Geoplin Slovan ter Zlatorog (20.30).

 

Za razliko od prvega četrtfinala je bil drugi obračun prvega dne štiridnevnega finalnega turnija v dvorani Poden veliko bolj negotov in rezultatsko zanimiv. Ekipi sta bili sicer napadalsko sila nerazpoloženi, saj so bili koši na obeh straneh redki - v prvem delu sta ekipi skupaj zadeli vsega 17 metov iz igre, razlika pa posledično ne več kot koš ali dva za eno oziroma drugo moštvo.

 

Prvo zaključno žogo za zmago je imela Elektra, vendar je v rednem delu ni izkoristila. Ko je Boris Jeršin dobre tri minute pred koncem zadel trojko ob table za 49:44, so bili varovanci Dušana Hauptmana namreč na dobri poti do zmage, vendar do konca tekme niso več dosegli koša. Pa čeprav je imel tri sekunde pred zaključkom Jeršin dva prosta meta, ki jih je zgrešil.

 

V podaljšku šoštanjčani napake niso ponovili. Vodili so vseh pet minut, odločilno prednost za uvrstitev v polfinale pa so si priigrali v zadnji minuti. Srečanje je bilo odločeno, ko je najboljši igralec pri Elektri Salih Nuhanoviæ (17 točk, 12 skokov), zadel za 56:51.

 

POLFINALE

Sobota, 12. februarja 2011, ob 18.00

HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ

 

 


 

 

Iskanje