Elektra tudi v drugo boljša od LTHCAST Mercatorja

ELE 29. januar, 2011
200
Elektra tudi v drugo boljša od LTHCAST Mercatorja

Košarkarji Elektre so tudi v drugo bili boljši od igralcev iz škofje Loke. A tekma ni bila lahka in rezultat ni realen prikaz stanja na igrišču. Elektra je odlično zaigrala v drugem polčasu in si z izjemno kolektvno igro prigarala zmago. Odlično tekmo sta odigrala Miljkoviæ in Bilič.


 
ELEKTRA šOšTANJ : LTHCAST MERCATOR  

14. krog, sobota, 29. januarja, ob 19.00  

70:56 (9:16, 23:12, 14:12, 24:16)  

STATISTIKA  

Biliæ (7 skokov) in Miljkoviæ (13 skokov) po 14; Mihailovič 12, Morina 9.   Sodniki: Sašo Petek,

Boris Krejič, Željko Jovanovič   Tehnični komisar: Žarko Tomšič  

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

 Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:  "Tekma proti LTHCastu Mercatorju je bila izredno težka, saj smo jo v napadu začeli zelo slabo. V drugem polčasu je bilo bolje, saj smo s kolektivno obrambo naredili minimalno razliko, jo nato povišali in srečanje po mojem mnenju zasluženo dobili."

Gašper Potočnik, trener LTHCasta Mercatorja:
"Dobro smo začeli in takoj povedli, a na žalost rezultat prehitro zapravili. Odigrali smo solidno v obrambi, zaradi česar moram igralce pohvaliti, na žalost pa nam ni stekel met z razdalje, brez katerega enostavno ni moč premagati ekipe kot je Elektra šoštanj. Vseeno rezultat ne odraža poteka celotne tekme."

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:   

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:
"To je tekma, ki jo enostavno moramo dobiti, bo pa to precej težko, saj se še vedno ubadamo s poškodbami. Košarkarji LTHCasta Mercatorja igrajo vedno bolje in bodo sproščeni, kar je velikokrat predpogoj za dobro igro. Vseeno ne bežimo od odgovornosti, saj je naš edini cilj zmaga, s katero bi upravičili to mesto, ki ga zasedamo na lestvici."

Gašper Potočnik, trener LTHCasta Mercatorja:
"Elektra šoštanj ima ogromno izkušenih igralcev, ki skupaj igrajo že dalj časa, čemur primerna je tudi njihova igra in stanje na lestvici. To bo odličen test za moje mlade igralce, ki se zavedajo moči tekmeca, a imajo tudi oni svoje prednosti."

 

POROČILO TEKME:   šoštanjska Elektra je z osmo sezonsko zmago zadržala visoko mesto na lestvici, LTHcast Mercator pa po desetem porazu ostaja na predzadnjem mestu. Za škofjeloško zasedbo so le Parklji, ki brez zmage na dosedanjih dvanajstih tekmah ostajajo prikovani na dnu lestvice. Gorenjski košarkarji so v prvi četrtini povsem zasenčili favorizirane gostitelje, z zagnano igro so si že v šesti minuti priigrali devet točk prednosti (12:3). Popustili niso niti po hitri tretji osebni napaki Blaža Mahkovica, tik pred koncem uvodne četrtine so ponovno povedli za devet (16:7). V nadaljevanju so do sape prišli tudi izbranci domačega stratega Dušana Hauptmana, po štirih zaporednih točkah Saliha Nuhanoviæa so v 15. minuti sploh prvič povedli z 22:20, z bolj zagrizeno igro v obrambi pa škofjeločanom otežili pot do svojega koša. V drugi polovici tekme so gostitelji dolgo časa lomili odpor gostov. V 28. minuti so si priigrali osem točk prednosti (44:36), a se trdoživi gorenjski košarkarji niso predali. Do 35. minute so bili - navkljub poraznem metu za tri točke 1:18 - še konkurenčni (51:45), nato pa so šoštanjčani bolj odločno pohodili stopalko za plin in si dve minuti kasneje priigrali lepo zalogo 14 točk (61:47) in tekmo brez stresov pripeljali do srečnega konca. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Siniša Biliæ in Miloš Miljkoviæ s po 14 točkami, s tem, da je slednji pobral še 13 žog pod obema obročema, v gostujoči pa je Vladimir Mihailovič dosegel 12 točk. Elektra bo v petek, 4. februarja, gostovala v šentjurju, LTHcast Mercator pa bo dan kasneje gostil Hopse.

 

PRVA MEDSEBOJNA TEKMA V SEZONI 2010/11: 12. november 2011:
LTHCAST MERCATOR : ELEKTRA šOšTANJ 58:74 (10:35, 20:9, 22:12, 6:18)
Lebedincev 13, Radojevič 12; Nuhanoviæ 20, Miljkoviæ 18.


Iskanje