Elektra Šoštanj v finalu turnirja Bisol premagala neugodne Hopse

ELE 27. avgust, 2011
175
Elektra Šoštanj v finalu turnirja Bisol premagala neugodne Hopse

V odlični prvoligaški tekmi in po res težkem boju, so zmago v finalu turnirja Bisol slavili košarkarji Elektre. 


Nazarje, 27.8.2011

  Elektra šoštanj : Hopsi Polzela  69:62

(23-16, 5-12, 24-19, 17-15)  

Sodnika: Majkič (Hrastnik), Gajšek (Trbovlje)  

Gledalcev: 250  

Strelci:  

Elektra šoštanj: Bukovič 4, Rizman 2, Horvat 15 (2x3), šlutej, Puc, Zagorc 12, Pajevič, Leliæ 14 (1x3), Lekič 5, Bajramliæ 9, Nuhanoviæ 8, Hasiæ;  

Hopsi Polzela: Kobale 4, Fižuleto, Vodovnik 3, Podvršnik 3, Sebič 1, Vašl 8, Sviridov 23, Čendrim, Godler 5, Perger, Hohler 6, Hannibal 9;  

Opis tekme:  

Lokalni derbiji med Elektro in Hopsi so vedno nepredvidljivi in napeti. Tudi tokrat ni bilo čisto nič drugače. Srečanje je bilo napeto in nervozno. Bolje so začeli košarkarji Elektre, ki so prvo četrtino zanesljivo dobili. V drugi so bolje igrali Hopsi in po lažji poškodbi kapetana Elektre, Saliha Nuhanoviæa, ki do konca tekme ni več stopil na parket, so do polčasa uspeli izid izenačiti.  

Drugi polčas je bil napet, saj se je na igrišču vršil težak boj. Nekje na sredi druge četrtine sta si v lase skočila Leliæ in Hohler, ki sta si oba prislužila tehnični napaki. Napetost se je stopnjevala in sodnika sta imela danes veliko dela.  

V zadnjo četrtino je z rahlo prednostjo stopila Elektra. Zaradi težav z osebnimi napakami, je pri ekipi Elektre igrala izjemno mlada postava (Pajeviæ, Bukovič, šlutej, Rizman in Leliæ). Tekmo je odločila večja zbranost igralcev Elektre, odlični Lekič, ki je s skoki dobro nadomestil izostanek Nuhanoviæa ter dvojec Horvat - Leliæ, ki je prevzel odgovornost in zadeval, ko je bilo najpomembneje.  

Pokal Bisol je tako zasluženo odšel v vitrino športne dvorane v šoštanju.  

Iskanje