Elektra skoraj presenetila favorizirano ekipo Laškega

ELE 12. november, 2006
242
Elektra skoraj presenetila favorizirano ekipo Laškega
Na martinovo soboto je bil v šoštanjski športni dvorani lokalni derbi med ekipama Elektra Esotech in gosti iz Laškega. V prvem polčasu je Elektra pokazala agresivno igro v obrambi in napadu, tako da je domača ekipa vodila celoten prvi polčas. Drugi polčas pa so silovito ...

Elektra Esotech : Zlatorog 64:66 (20-16, 13-10, 14-23, 17-17)

Na martinovo soboto je bil v šoštanjski športni dvorani lokalni derbi med ekipama Elektra Esotech in gosti iz Laškega. V prvem polčasu je Elektra pokazala agresivno igro v obrambi in napadu, tako da je domača ekipa vodila celoten prvi polčas. Drugi polčas pa so silovito pričeli gostje, kmalu ujeli gostitelje in si priigrali že 11 točk prednosti. Tudi tako velika prednost jim ni pamagala k mirnemu zaključku tekme, saj je domača ekipa v zaključku pokazala pravo borbenost in skoraj ujela goste. Svoje so dodali sodniki z nekaj nerazumnimi odločitvami v korist gostov v najbolj napetih delih tekme, tako da je zmaga odšla v Laško.

Športna dvorana Zagorje, gledalcev 250, sodniki:  Igor Poljanšek (Lj), Edvard Lindič (Žiri) in Gregor Mlakar (Škofja Loka) ter delegat Simon Oblak (Lj).

Elektra Esotech: Ručigaj 3, Nedeljkovič 20, Jeršin 10, Vidovič, Goršek 7, Čmer 10, Pojatina 2, Mihalič 12.

Zlatorog: Stojakovič 2, Smajlovič, Nuhanovič 5, Maček 7, Mali 6, Wiliams 19, Horvat, Čumič 2, Ingram 18, Vrečko 7. 

Zunanja povezava: statistika tekme.


Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Elektre Esotecha: »Tekmo je odločil zadnji met. Miha Čmer je vrgel za tri točke in prav lahko, da je šlo za osebno napako. Dobršen del dvoboja smo z odlično obrambo kontrolirali napad Zlatoroga, ki je tokrat dosegel 66 točk, na prejšnjih treh tekmah pa vselej več kot 100. V tretji četrtini smo, žal, malce padli, izgubili pravi ritem, nato pa nam je pri lovljenju Laščanov zmanjkalo časa.«

Zoran Martič, trener Zlatoroga: "Za gostitelje je bila ta tekma bolj pomembna kot za nas, zato so se je lotili precej bolj agresivno. Mi se ob tem sprva nismo znašli najbolje, a si v drugem polčasu vendarle priigrali večjo prednost. To bi nazadnje zavoljo številnih zgrešenih prostih metov skorajda zapravili, a menim, da smo zmagali vendarle povsem zasluženo."


Lestvica po 5. krogu Lige UPC Telemach:

1. Helios Domžale 5 - 10
2. Krka 5 - 9
3. Zlatorog 5 - 9
4. Alpos Šentjur 5 - 9
5. Geoplin Slovan 5 - 8
6. Loka kava 5 - 8
7. Zagorje 5 - 8
8. Elektra Esotech 5 - 6
9. Kraški zidar JK 5 - 6
10. Koper mladi 5 - 6
11. Misel Postojnska jama 5 - 6
12. Triglav 5 - 5

Iskanje