Elektra si je z zmago v Ljubljani skoraj že zagotovila obstanek

ELE 20. april, 2014
240
Elektra si je z zmago v Ljubljani skoraj že zagotovila obstanek

V prvem polčasu odlični Leliæ (20 točk) in v drugem polčasu odlični Priest (22 točk) sta ob odlični podpori svojih soigralcev prevesila tehtnico na stran Elektre. Elektra ima tako ob ugodnem razpletu v zadnjem krogu celo možnost za četrtfinale.


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 9. KOLO:  

SLOVAN : ELEKTRA šOšTANJ 80:93  

(24:26, 12:29, 18:14, 26:24)
Močnik 20, Bratož 17; Priest 22, Leliæ 20.

  STATISTIKA  

Košarkarji Slovana so doživeli tretji zaporedni poraz in sedmega v devetih kolih Lige Telemach za obstanek. Ker pa je istočasno izgubil tudi njihov tekmec v boju za ohranitev prvoligaškega statusa Tajfun, je odločitev o neposrednem potniku v 2. SKL prestavljena na zadnje kolo v torek, 22. aprila. A Ljubljančani usode nimajo več v svojih rokah; za obstanek potrebujejo zmago doma proti Mariboru Novi KBM, hkrati pa poraz šentjurčanov na gostovanju pri Elektri.

 šoštanjčani so do ključne prednosti prišli v drugi četrtini. Od vodstva Slovana z 28:26 so naredili delni izid 20:2 in imeli v 16. minuti že 16 točk naskoka. Čeprav so si gostitelji prizadevali zmanjšati razliko, jim ni uspelo. Le sredi zadnje četrtine so za trenutek prišli pod deset točk zaostanka, kaj več pa jim gostje niso dovolili.

Pri Elektri je imelo kar šest igralcev dvomestno število točk, največ Priest 22 (met iz igre 8:11) in Leliæ 20 (vse točke v prvem polčasu, met za tri točke 5:6), pri Slovanu pa so imeli v napadu vse niti v rokah Jure Močnik (20 točk), Domen Bratož (17) in Stipe Modriæ (12 točk, 9 skokov).  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Simon Petrov, trener Slovana:
"šoštanjčani so v prvem polčasu prikazali odlično strelsko predstavo, v drugem delu pa zelo zrelo igro. Bili so boljši in zasluženo zmagali."  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke mojim fantom, ki so se vse od začetka tekme držali dogovorov. Posebej moram pohvaliti Leliæa, ki je v prvem polčasu zadel vseh pet poskusov za tri točke. Tu se je napravila naša prednost 19 točk. V drugih 20 minutah smo bili sicer slabši za šest točk, a vse kar na koncu šteje je zmaga. Mi smo svoje naredili. Z nogo in pol smo si zagotovili obstanek v Ligi Telemach, na naslednji tekmi pa si lahko izborimo še lepši trenutek, saj bi z uspehom proti Tajfunu in ugodnim izidom na ostalih tekmah Lige Telemach za obstanek drugi del končali celo na drugem mestu. Na zadnjo tekmo se v vsakem primeru podajamo brez kalkulacij. Če bomo na koncu drugi ali tretji niti ni važno."   

Iskanje