Elektra s porazom zaključila sezono

ELE 26. april, 2013
191
Elektra s porazom zaključila sezono

Na tekmi, ki je bila nepomembna, so zmago še enkrat več slavili igralci Rogaške. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni. Pri Rogaski na parket niso stopili Tomiæ, Kitanoviæ in Mijoviæ. Pri Elektri pa nista nastopila Juleviæ in Podvršnik. Kljub porazu je potrebno pohvaliti mlade igralce Elektre, ki so odlično kosali proti izkušenejšim gostiteljem. Celotno zadnjo četrtino je Elektra nastopila v postavi: šlutej (20 minut, 8 točk in 5 skokov), Rizman (22 min, 8 točk in 5 podaj, Hasiæ (18 minut, 3 točke), Lekiæ (15 minut, 10 točk in 6 skokov) in Pajeviæ (18 minut, 5 točk in 4 podaje) in jo celo dobila z rezultatom 21:22.   


 LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 10. KOLO:

Petek, 26. aprila:  

ROGAšKA CRYSTAL : ELEKTRA šOšTANJ 85:72

(24:18, 24:17, 16:15, 21:22)
Miljkovič 26 (15 skokov in 5 podaj), Jotič 16 (5 podaj); Atanackovič 14, Collins 11 (7 skokov).

STATISTIKA
 

Liga Telemach za obstanek se je končala z derbijem vodilnih ekip, ki je pripadel Rogaški Crystalu. Ta je tako z izkupičkom sedemnajstih zmag in enajstih porazov osvojila končno sedmo mesto v sezoni 2012/13.

Slatinčani so zasluženo prišli do novih dveh točk, saj so vodili od prve do zadnje minute. Tekmo so odprli z 10:0 in si že v prvem polčasu priigrali dovolj prednosti za mirno nadaljevanje (48:35).

Omeniti velja dosežek domačega centra Miloša Miljkoviæa, ki je s 26 točkami (met 9:14), 15 skoki in petimi podajami zbral statistični indeks 42, kar je drugi najvišji v celi sezoni med vsemi igralci lige Telemach. Višjega je imel le MVP rednega dela Dejan Mlakar (Slovan) v 16. krogu  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Bojan Lazič, trener Rogaške Crystala:
"Fantom čestitam za zmago in za celotno sezono. Posebej bi se rad zahvalil celotni ekipi za sodelovanju, pomočniku Stanetu Ožbeju, fizioterapevtu Božu in vsem ki so bili okoli ekipe. S skupnimi močmi smo uspeli Rogaško Crystala popeljati na 7. mesto v Sloveniji, kar mislim, da je lep uspeh za to ekipo."  

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:
"Tekmo proti prvakom Lige za obstanek smo odigrali nekoliko oslabljeni, saj so nekateri igralci na prejšnjih tekmah stisnili zobe in igrali poškodovani. Novih poškodb razumljivo nismo želeli tvegali. Zato so več priložnosti dobili mlajši igralci in jo po mojem mnenju zelo dobro izkoristili. Čestitke domačinom  za zasluženo zmago. Ob koncu bi se rad zahvalil vodstvu kluba za izkazano zaupanje in vsem tistim, ki so pomagali k doseganju boljših rezultatov. Pohvalil bi svoje igralce, ki so pokazali karakter in zmagovali takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Vsem želim veliko uspeha v nadaljnji karieri."   

Iskanje