Elektra s porazom zaključila redni del prvenstva

ELE 3. marec, 2012
233
Elektra s porazom zaključila redni del prvenstva

Maribor Messer se je ponovno izkazal kot izjemno neugoden tekmec za šoštanjčane, saj je bil tudi v drugo boljši. Skozi celotno srečanje so Mariborčani pokazali večjo željo po zmagi in so zasluženo visoko slavili. Elektra je svoje delo opravila že v prejšnjih krogih v katerih si je zagotovila Ligo za prvaka.


ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR MESSER 61:79

 (15:21, 12:19, 14:21, 20:18)
Lelič 15, Lekič 12; špica 13 (7 skokov), Gavriæ in Zolotiæ (7 skokov) po 12.    

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Košarkarji Maribora Messerja so redni del lige Telemach zaključili s tretjo zaporedno zmago, igralci Elektre pa so v zadnjih treh krogih doživeli še tretji poraz.  

Razplet tekme ne kaže, da bosta ekipi v nadaljevanju igrali v različnih skupinah. šoštanjčani v ligi za prvaka, Mariborčani pa v ligi za obstanek. Lahko pa se zato štajerci pohvalijo, da so premagali skoraj vsa moštva, ki se bodo potegovala za naslov. Bili so boljši od Zlatoroga, Heliosa, dvakrat so ugnali Elektro, s šentjurjem pa so obakrat tesno izgubili.  

Varovanci Gašperja Potočnika so v zadnjem mesecu močno padli v formi - premagali so le Parklje in ob treh porazih v ligi Telemach izgubili tudi četrtfinale pokala Spar -, vseeno pa so redni del končali na tretjem mestu z izkupičkom 12-6. V uvodnem krogu lige za prvaka (24. 3.) bodo gostili Union Olimpijo.  

Zmaga Maribora je povsem zaslužena, saj so bili ti vseh štirideset minut boljši tekmec. Dobili so prve tri četrtine, prvo z 21:15, drugo 19:12, tretjo 21:14, le zadnja pa je pripadla gostiteljem, ki so nastopili brez prvega strelca Mensuda Juleviæa.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Spet nismo uspeli priti do naše igre, ki nas je krasila celo sezono in to, da nismo bili kompletni ne sme biti opravičilo. Zdaj moramo sami pri sebi razčistiti in najti pot, da se vrnemo tja, kjer smo že bili, torej, da igramo našo igro, saj lahko le z njo v prihodnosti iščemo boljše rezultate."

Igor Kuzma, trener Maribora Messerja:


"Svojim igralcem čestitam za lepo in korektno odigrano tekmo. Košarkarjem Elektre šoštanja se je poznalo, da so že uvrščeni v Ligo Telemach za prvaka, zaradi česar niso bili pravi, a kljub vsemu menim, da smo pokazali svojo kakovost in, da je le splet nesrečnih okoliščin botroval temu, da nismo uvrščeni višje. Elektri želim dobre igre in vso srečo v Ligi za prvaka."   

Iskanje