Elektra pričela novo sezono okrepljena

ELE 4. avgust, 2008
201
Elektra pričela novo sezono okrepljena
Danes se je začela nova tekmovalna sezona v Košarkarskem klubu Elektra, saj je s treningi pričel mlajši del članske ekipe. Ob začetku sezone je predsednik kluba podpisal dve enoletni pogodbi z domačim organizatorjem igre Nikolo Ivanovičem in izkušenim igralcem na poziciji krila, Ernestom Novakom. Pred kratkim pa je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal tudi mlad domač igralec na poziciji krilnega centra, Benjamin Hostnikar.
ELEKTRA PRIČELA NOVO SEZONO OKREPLJENA


Košarkarski klub Elektra se je v svojem šestdesetem letu delovanja, še bolj kot v preteklosti, usmeril v lasten kader, tako na strokovnem, kot na igralskem področju. Klub je vodenje članske ekipe zaupal domačemu trenerju Borutu Cerarju, ki si je za pomočnika izbral prav tako trenerja iz Elektre, Francija Ruprehta. Trenerja sta danes dopoldan na prvem treningu zbrala mlade igralce kluba, ki so že uvrščeni v člansko ekipo oz. si morajo mesto v članski ekipi še izboriti. Mladim igralcem je ob začetku nove sezone spregovoril predsednik kluba, Darko Lihteneker, ki je med drugim dejal: "da je vsaka tekmovalna sezona za mlade košarkarje izziv, ki ga morajo znati izkoristiti za lasten športni napredek. V sezoni 2008/09 so se treningi za mlade igralce pričeli 14 dni prej, kot ponavadi, saj si klub želi, da bi bili mladi igralci čim bolje pripravljeni na novo sezono, za katero vodstvo kluba upa, da bo pomenila nadaljevanje uspehov iz preteklih sezon, kjer se je Elektra Esotech redno uvrščala med najboljše slovenske ekipe."

Po uradnem začetku nove tekmovalne sezone je predsednik Košarkarskega kluba Elektra podpisal pogodbe tudi z nekaterimi novimi okrepitvami članske ekipe, saj si je večina igralcev, ki je igrala za klub v pretekli sezoni, poiskala nove sredine.

S klubom je enoletno sodelovanje potrdil domači 190 cm visoki igralec na poziciji organizatorja igre, Nikola Ivanovič. Nikola je po igranju za vse mlajše selekcije Elektre prvič nastopil za člansko ekipo v sezoni 2002/03, nato pa si je v sezoni 2003/04 pričel nabirati mednarodne izkušnje, zato je eno sezono igral za drugo ekipo kluba FMP iz Srbije. Nato se je vrnil v matični klub iz za ekipo Elektre odigral dve sezoni (2004/05 in 2005/06), nato pa ponovno odšel v Srbijo, kjer se je za sezono 2006/07 pridružil prvoligaški ekipi OKK Beograd. V začetku pretekle sezone je odšel na Ciper, kjer je do decembra nastopal za prvoligaško ekipo Apoel. Po prihodu iz Cipra se je tik pred novim letom pridružil članski ekipi Košarkarskega kluba Elektra in je močno pripomogel k uvrstitvi ekipe v Ligo za prvaka. V Ligi UPC Telemach je v povprečju igral več kot polovico tekme in v povprečju dosegal 14,3 točke na tekmo. Nik, kot ga kličejo soigralci, je po podpisu pogodbe dejal: "Vesel sem, da sem se z mojim matičnim klubom uspel dogovoriti o podaljšanju sodelovanja še za eno sezono. Osebno se bom trudil po svojih najboljših močeh za kvalitetno igro in končni uspeh celotne članske ekipe Elektra Esotech. Upam, da bo vodstvo kluba uspelo sestaviti kvalitetno ekipo, ki bo nadaljevala tradicijo težkega nasprotnika na vseh domačih tekmah v Šoštanju in bo hkrati vedno neugoden nasprotnik v gosteh."

Prav tako je enoletno pogodbo s klubom podpisal izkušen 31-letni slovenski igralec na poziciji krila, Ernest Novak, ki je v svoji bogati športni karieri igral za Union Olimpijo (4 sezone), Ovne Maribor, Pivovarno Laško, nemški Ludwigsburg (2 sezoni) in Geoplin Slovan (5 sezon). Zadnji dve sezoni je nastopal za ekipo iz Jadranske lige, Geoplin Slovan, kjer je v regionalni ligi v povprečju igral skoraj 30 minut na tekmo in dosegal povprečno 8,5 koša na tekmo. Še uspešnejši pa je bil na tekmah v okviru državnega prvenstva. Ob podpisu pogodbe je ta 194 cm visok igralec dejal: "Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo za ambiciozen klub, kot je Elektra in upam, da bom pripomogel k čim boljšemu rezultatu in uspešni sezoni ekipe Elektra Esotech".

Svojo prvo profesionalno pogodbo za igranje v članski ekipi je podpisal tudi mladi domači igralec na poziciji krilnega centra Benjamin Hostnikar, ki je igral za vse mlajše selekcije kluba in je bil tudi že igralec članske ekipe kluba. V lanski sezoni je kot posojen igralec nastopal za ekipo Dravograda, ki se je v pretekli sezoni uspela uvrstiti v II. slovensko košarkarsko ligo.


Poobjave:


Fotografija - od leve proti desni: Bojan Brešar, podpredsednik kluba, Nikola Ivanovič, Ernest Novak in predsednik kluba, Darko Lihteneker

Iskanje