Elektra presenetila Portorož

ELE 2. februar, 2014
211
Elektra presenetila Portorož

Večji del srečanja je Elektra zaostajala za Portorožem. V zadnji četrtini, ki so jo domači začeli z +9, je Elektra odigrala trdo v obrambi in odločno v napadu. Z izjemno ekipno igro so košarkarji Elektre uspeli preobrniti rezultat in so tako zabeležili pomembno zmago v boju za obstanek.  


LIGA TELEMACH, 14. KOLO:  

PORTOROŽ : ELEKTRA šOšTANJ 77:79  

(17:14, 24:20, 25:23, 11:22)             
Buda 16 (5 skokov), Čigoja 14; Podvršnik 15, Leliæ 13 (7 skokov).

                    STATISTIKA                          

Medtem ko je Portorož doživel nepričakovan poraz in praktično izničil pomembno zmago iz prejšnjega kroga za uvrstitev v Ligo za prvaka, je Elektra vknjižila dve točki, s katerima se je vsaj za naslednjih štirinajst dni oddaljila od zadnjega mesta v Ligi Telemach.  

Portorož bi si lahko z zmago proti Elektri štiri kola pred koncem rednega dela na stežaj odprl vrata med štiri najboljše. A je slabo odigral tudi zadnjo četrtino in gostje so se zasluženo veselili zmage.  

Gostitelji so zadnjo četrtino začeli z devetimi točkami prednosti, a že po slabih treh minutah igre, v katerih niso dosegli koša, so bili gostje v vodstvu (66:68). Izenačenost se je nadaljevala do zadnjih sekund. Andrej Podvršnik je ohranil mirno roko s črte prostih metov, za domače sta zgrešila Nejc Buda ter na koncu še Jaka Zagorc, in šoštanjčani so se lahko veselili nepričakovane zmage celotne ekipe, saj je imelo kar šest igralcev dvomestno število točk.  

V 15. kolu (15. 2.) bo Elektra gostila Grosuplje, Portorož pa bo gostoval pri Tajfunu.

                                              IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:                                                   

 Konstantin Subotiæ, trener Portoroža:
"Za nami je težka tekma. Ponovila se je zgodba iz prve medsebojne tekme. Ko prejmeš toliko točk v domači dvorani proti ekipi, ki gara na terenu in se vrača skozi tekmo po zaostanku, je samo vprašanje, kdaj bo ta preobrnila rezultat. Mi smo bili nezbrani v napadu in obrambi. Poznala se nam je tudi odsotnost nosilcev naše igre v zadnjih desetih, odločilnih minutah. Kljub slabi obrambi in mnogim napakam v ključnih trenutkih smo imeli na voljo met za zmago, a je bila tokrat sreča na strani gostujoče zasedbe. Na prihodnjih tekmah bomo morali igrati veliko bolj zbrano ter pokazati več odgovornosti v igri. Čestitke Elektri za zasluženo zmago."

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:          
"Tekma je bila negotova in za našo ekipo težka zaradi stanja na lestvici in posledičnega psihološkega pritiska. Težko je igrati če potrebuješ zmago, da se odlepiš z dna razpredelnice. Moji igralci so bili tokrat zelo borbeni in pomagali eden drugemu. Menim, da je na tej tekmi zmagal kolektiv.Čestitke fantom za požrtvovalno in borbeno igro. Na koncu smo zmagali tudi z nekaj sreče in nekoliko več  spretnosti. Portorožani so imeli odprt met, a ta na našo srečo ni zadel cilja. Tudi če bi zmagali oni to ne bi bilo nezasluženo."   

Iskanje