Elektra premagala Grosuplje

ELE 27. januar, 2013
205
Elektra premagala Grosuplje

Elektra je odigrala dobro tekmo in v Grosuplju zasluženo slavila zmago. Odločilno prednost so košarkarji Elektre pridobili v  tretji četrtini. Na krilih razigranega Zagorca in zanesljivega Juleviæa so nato prednost brez težav zadržali do konca tekme


LIGA TELEMACH, 13. KOLO

Sobota, 26. januarja:

GROSUPLJE : ELEKTRA šOšTANJ 71:77


(14:14, 19:17, 14:25, 24:21)
Tratnik 17, Miljkoviæ ter Trampuš po 16; Juleviæ 19 (6 skokov), Zagorc 16 (4 podaje).

STATISTIKA

Košarkarji Elektre so dosegli drugo zmago v gosteh na treh tekmah v letu 2013 in ostajajo v sredini lestvice z možnostmi za preboj v Ligo za prvaka, Grosuplje pa je doživelo šesti zaporedni poraz, tako da uspeha ne pozna že skoraj polna dva meseca in vedno bolj postaja resen kandidat za izpad iz elitne druščine. Odgovor, kdo bo začel Ligo za obstanek z zadnjega mesta, bo verjetno dal že naslednji krog, ko bo Grosuplje gostovalo pri neposrednem tekmecu z repa razpredelnice Slovanu.

Grosuplje je večino tekem izgubilo z relativno nizko razliko in tudi tokrat je bilo podobno. Če bi sodili samo po posameznih četrtinah, so bili varovanci Miroslava Dobričana celo boljši, saj so dobili tako drugo kot zadnjo, prva se je končala z izenačenjem, vendar pa so v tretji povsem padli (14:25) in gostom iz šoštanja omogočili lagodno vodstvo (56:47).

Razlika pred zadnjimi desetimi minutami ni bila tolikšna, da se je ne bi dalo izničiti, vendar domači klub tokrat ni bil pri metu. Zgrešil je deset prostih metov, zadel le pet trojk, na drugi strani pa je Elektra dosegla dvanajst trojk in imela v svojih vrstah dovolj razpoloženih igralcev, ki so suvereno nadzorovali potek dogodkov na igrišču. Tako je Elektra v 35. minuti prišla do najvišje prednosti na tekmi (68:54) in na koncu do zanesljive sedme zmage v sezoni.

Košarkarji Elektre bodo v naslednjem kolu (2. februarja) gostili domžalski Helios.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Miroslav Dobričan, trener Grosuplja:
"Težko je karkoli reči. Ne moremo iz svoje kože, saj so nas stare napake v v tretji četrtini znova stale zmage."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Pričakovano težka tekma. Fantom čestitam za prigarano in zasluženo zmago."

 

Iskanje