Elektra preko Hopsov na finalni pokalni turnir

ELE 18. november, 2008
203
Elektra preko Hopsov na finalni pokalni turnir
Elektra Esotech je danes na Polzeli premagal domačo ekipo Hopsov s 84:86 in s tem dosegla pomembno zmago v Pokalu SPAR in se kot boljša ekipa iz dveh srečanj uvrstila na finalni turnir pokala SPAR.

Hopsi Polzela : Elektra Esotech 84 : 86 (24:10, 17:29, 15:22, 28:25)

Hopsi Polzela: Godler 16 (2:2) (2x3), Hundley 11 (3x3), Vujasinovič 4 (2:4), Podvršnik 6 (1:2) (1x3), Šamanič 18 (5:6) (1x3), Shawn 12 (0:2), Rituper 17 (1:2)

Elektra Esotech : Horvat 18 (2:4) (4x3), Tajnik 4, Hal 3 (1:2), Mravljak 3 (1x3), Novak 15 (2:3) (3x3), Ivanovič 23 (3:4) (1x3), Čup 12 (3:4), Karalič 8 (4:7)

Danes (18.11.) je bila na Polzeli odigrana druga tekma 5. kroga Pokala SPAR, kjer sta se pomerili ekipi Hopsov in Elektre Esotech.  Na prvem srečanju, ki ga je kot višje uvrščena ekipa iz lanskega državnega prvenstva iz pretekle sezone, gostila Elektra Esotech, je bil na koncu izenačen rezultat 83:83. Remi je v košarki možen samo na prvi tekmi pokalnega tekmovanja, medtem ko mora druga tekma odločiti zmagovalca.

Ker se je prva tekma končala brez zmagovalca in ker je druga tekma na Polzeli odločala o potniku na finalni turnir pokala SPAR, ki bo to sezono v Laškem, sta obe ekipi vstopili v tekmo zelo zavzeto. Glede na to, da je ekipa Hopsov igrala na domačem parketu tradicionalni lokalni derbi, so bili domačini visoko motivirani. To se je še posebno izkazalo na koncu 1. četrtine, ki so jo domačini dobili za kar 14 točk (24:10). Igralci Elektre so po odmoru zaigrali bolj zavzeto in z dobro igro v obrambi do konca polčasa izenačili, a so igralci Hopsov v zadnji sekundi doseli koš in tako odšli na odmor z 2 točkama prednosti.

Začetek drugega polčasa je bil v celoti v znamenju gostujočih igralcev, ki so v pičlih 3 minutah s trdo igro v obrambi in hitrimi protinapadi dosegli delni rezultat kar 14:0. V teh treh minutah domačinom ni uspevalo praktično nič, medtem ko je ekipa Elektre Esotech prikazal odlično igro.

Visoka razlika iz začetka drugega polčasa je nato ekipi Elektra Esotech prineslo lažje delo, saj so do konca tekme uspešno odbijali napade domačinov, ki so v zadnji četrtini enkrat celo povedli za 1 točko, a nato ponovno padli v igri, posebno še, ko je najboljši igralec Hopsov, američan King, naredil 5 osebno napako. Kmalu za njim je na klop s 5 osebnimi napakami odšel še kapetan Hopsov, Rajko Rituper in tekma je bila praktično odločena. Domačini so še imeli priložnost, da bi se približali gostom, a je američan Hundley v dresu Hopsov naredil začetniško napako, saj mu je žoga pred očmi domačih Hmelj boysov iz rok ušla izven igrišča. Po tej hudi napaki domačinov je gostujoča ekipa Elektre mirno zaključila srečanje v svojo korist, čeprav je domači igralec  Podvršnik v zadnji sekundi srečanja zadel trojko, ki pa ni več odločala o ničemer.

Zmaga je za ekipo Elektre Esotech še toliko večja, ker najboljši center Elektre, Luka Sjekloæa, zaradi bolezni sploh ni odpotoval na Polzelo. So pa zato tekmo toliko bolje odigrali vsi ostali igralci Elektre, posebno

  • kapetan Nik Ivanovič, ki je z meti iza črte 6,25 in s prodori pod koš zadeval celotno tekmo,
  • Tadej Horvat je z nekaj nemogočimi trojkami spravljal v obup domačega trenerja,
  • Ernest Novak, ki se je izkazal predvsem v prvem polčasu, saj bil bil eden izmed najzaslužnejših, da se je Elektra do konca polčasa povsem približala domačinom,
  • Dejan Æup, ki mu v prvem polčasu ni uspevalo nič, je pa zamujeno z dobro igro nadoknadil v 2. počasu.

Na zaključni turnir, ki bo od 19. do 22. februarja 2009 v Laškem, se je tako po dveh odigranih srečanjih uvrstila ekipa Elektre Esotech in s tem dosegla prvi cilj kluba v letošnji sezoni. S katero ekipo se bo Elektra pomerila v 1. krogu finalnega turnirja osmih najboljših ekip, pa bo določil žreb.

Podatki o tekmi na spletni strani KZS.

Rezultati ostalih srečanj 5. kroga Pokala SPAR.

Iskanje