Elektra praznih rok iz Domžal

ELE 9. november, 2013
167
Elektra praznih rok iz Domžal

Košarkarji Elektre tudi v Domžalah niso uspeli zabeležiti prve zmage. Kljub porazu je potrebno pohvaliti njihovo nepopustljivost in borbenost, saj so zaostajali že za 18 točk. Nato pa so uspeli rezultat znižati samo na 4 točke zaostanka. Žal pa je Helios po minuti odmora le strnil vrste in slavil zmago.


LIGA TELEMACH, 4. KOLO    

HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 69:64

(20:17, 18:9, 19:20, 12:18)


Majstoroviæ 13 (7 skokov), Horvat 10 (6 skokov); Podvršnik 16, Leliæ in Brčina po 13.

STATISTIKA

Vodilna ekipa lige iz Domžal, ki pod taktirko Zmaga Sagadina edina na prvih treh tekmah ni izgubila, naj na papirju ne bi imela težav z zadnjeuvrščenimi šoštanjčani. Toda edina ekipa, ki je še brez zmage, je v končnici kar pošteno namučila Helios. V ekipi Elektre je zaigral novinec in povratnik iz lanske sezone Simo Atanackoviæ. Čeprav slednji v prvi četrtini ni zadel, pa je njegova ekipa po desetih minutah zaostajala le za tri točke. Po 20 minutah so domači vodili z 12 točkami prednosti in gledalci so tedaj že menili, da so gostitelji strli odpor košarkarjev iz šoštanja.

Ti so v tretjem delu igre držali ravnotežje in pred zadnjimi desetimi minutami je bilo 11 točk prednosti za domače. Helios je še minuto in 45 sekund pred koncem vodil z desetimi točkami prednosti (65:55). Nato je Srb Ðorðe Leliæ zadel za dve točki, Andrej Podvršnik pa je nadaljeval niz gostov s petimi zaporednimi točkami. Dvajset sekund pred koncem je bilo tako le pet točk prednosti za domače in Sagadin je moral poklicati svoje igralce na posvet. Slednji so nato s štirimi zaporednimi točkami tekmo vendarle privedli do končne zmage. Leliæ je s trojko v zadnji sekundi poskrbel le še za lepotni popravek izida.

V 5. kolu se bo 16. novembra Helios v gosteh pomeril s Tajfunom, Elektra pa bo gostila Portorož.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:
"Zadovoljen sem z zmago, še vedno pa ne z igro, saj smo sposobni igrati še precej bolje. Celo tekmo smo vodili, nekajkrat tudi že za 17, 18 točk, pa nato dramatično padli. To je sicer značilno za ekipe s tako mladimi fanti, a te oscilacije nas naslednjič lahko stanejo glave. Zmaga je več kot zaslužena, saj smo bili boljši nasprotnik."

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Za nami je zanimiva in negotova prvoligaška tekma. Mi smo igrali precej raztreseno, a na trenutke uspeli napraviti več, kot smo morda sposobni. Večkrat smo prišli na štiri, pet točk zaostanka, a nato zaigrali neosredotočeno, slabo reagirali ter delali napake. Helios je celotno tekmo nadzoroval potek igre in zasluženo zmagal."   

Iskanje