Elektra pošteno stresla Slovan

ELE 26. marec, 2014
232
Elektra pošteno stresla Slovan

Tretjo zaporedno zmago je Elektra dosegla z odlično igro v obrambi in ekipnim pristopom. Odlično tekmo je odigral trio Brčina (16 točk), Zagorc (10 podaj) in Bajramliæ (10 skokov). Svoje pa so prispevali tudi vsi ostali in zmaga je zasluženo ostala doma.


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 4. KOLO:

Sreda, 26. marca:

  ELEKTRA šOšTANJ : SLOVAN 71:55

(23:19, 17:16, 13:11, 18:9)
Brčina 16, Leliæ 11; Bratož 20, Petroviæ 12.

STATISTIKA

Elektra in Slovan imela sta po uvodnih kolih enak izkupiček, sosedski obračun z lestvice pa so na koncu dobili šoštanjčani. Ti so Ljubljančane dokončno zlomili v zadnji četrtini, na koncu pa prišli do zmage z 71:55.

Elektra je po 14:10 prednost hitro zapravila, Slovan je bil zadnjič v prvih desetih minutah blizu pri 15:17, a so domači odgovorili z delnim rezultatom 6:0. Ljubljančani so na začetku druge četrtine počasi zmanjševali zaostanek, v 14. minuti pa jim je uspelo povesti z 29:28. Vendar so domači igralci našli odgovor, po 33:32 so dosegli pet zaporednih točk in spet pobegnili.

Domači igralci so drugi polčas odprli z devetimi zaporednimi točkami in povedli z 49:35. Gosti nikakor niso zmanjšali razlike, še najbolj so jo v zaključku tretje četrtine, ko so na odmor pred zadnjo četrtino šli s sedmimi točkami zaostanka (46:53). Domača zasedba je hitro dosegla novih šest točk, Slovan se je še zadnjič približal (53:59), nato pa je Elektra z delnim izidom 7:0 odločila tekmo.

Domen Bratož je bil najboljši strelec tekme, dosegel je 20 točk, na drugi strani se je Drago Brčina ustavil pri 16. Slovan bo tekmo 5. kola igral v gosteh v Mariboru, Elektro pa čaka obračun s Tajfunom. Obe tekmi bosta v soboto.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Za nami je niz treh zaporednih zmag, a se pri tem ne želimo ustaviti. Gremo naprej! Imamo začrtan cilj, ki smo si ga postavili na začetku Lige Telemach za obstanek. Čestitke igralcem za prikazano na tekmi. Res, vsa čast. Pokazali smo, da smo boljši in prvič v tej sezoni dobili vse štiri četrtine. Ekipa je na zadnjih štirih tekmah pustila srce na igrišču, kar je ob dejstvu, da se je košarka znova začela igrati tudi v šoštanju, najbolj pomembno."

Simon Petrov, trener Slovana:
"Čestitke igralcem in štabu Elektre za zmago. Bili so boljši nasprotnik."   

Iskanje