Elektra pogorela v veliki želji

ELE 12. februar, 2011
224
Elektra pogorela v veliki želji

Košarkarji Elektre so si res želeli prikazati dobro igro in ob slabem dnevu Heliosa, morda tudi presenetiti. Žal se je zgodilo popolnoma obratno. Elektra ni imela svojega dne in igra je bila daleč stran od željene. Elektra je popolnoma zasluženo izgubila polfinalni dvoboj. A vseeno je že sama uvrstitev v polfinale lep uspeh za Elektro.


HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 82:61 (25:14, 12:16, 21:17, 24:14)
Mali in Bubniæ (8 skokov) po 17, Person 15; Nuhanoviæ 22 (14 skokov), Vidovič 11.



Košarkarji Heliosa so prvi finalisti dvajsetega zaključnega turnirja pokala Spar. Izkoristili so ugoden žreb in se z dvema zanesljivima zmagama tretjič v zadnjih petih letih uvrstili v nedeljski finale (17.00) proti zmagovalcu dvoboja Union Olimpija - Zlatorog. Helios je najprej v četrtfinalu z 21 točkami razlike premagal šentjur, v polfinalu pa je bil z enako razliko prepričljivo boljši še od Elektre (82:61). Varovanci trenerja Rada Trifunoviča bodo tako relativno spočiti pričakali finale in sproščeno napadli drugo pokalno lovoriko v zgodovini kluba. Načrt domžalskega strokovnega vodstva - čim prej streti odpor tekmeca in tako odpočiti glavne adute za nedeljski finale - se je dobro posrečil. Helios je namreč že v prvi četrtini nakazal, da bo gospodar dvoboja (25:14), temelje zanesljive zmage pa je utrdil v drugem polčasu. Zadnja četrtina je bila tako zgolj formalnost, hkrati pa priložnost za igralce z nižjo minutažo. Pri Heliosu so po točkovnim izkupičku izstopali Grega Mali, Dražen Bubnič (oba po 17 točk) ter Andreas Person, ki je dosegel 15 točk, pri Elektri pa je bil najbolj razpoložen Salih Nuhanovič z 22 točkami in 14 skoki.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Tekmo smo začeli zelo dobro a v drugi četrtini rahlo padli pod ritem Elektre šoštanj, oziroma nekoliko počasnejšo košarko, kar njihovim košarkarjem odgovarja, nam pa ne. V drugem polčasu smo spet vzpostavili pravo ravnovesje in prišli do zaslužene zmage."

Dušan Hauptman, trener Elektre Esotech:

"Več kot zasluženo smo izgubili to tekmo, saj nismo bili sposobni parirati Domžalčanom, ki so nas postopoma premagovali do te mere, da smo dali priložnost tudi mlajšim igralcem. Helios je s tema dvema okrepitvama res dobil dodano vrednost in bo v nadaljevanju Lige Telemach igral še zelo vidno vlogo. Razočarani nismo, saj smo z uvrstitvijo v polfinale še presegli svoj cilj, a se je s tem težko tolažiti, saj nobene tekme ne izgubimo radi."


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:   

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Ekipa Elektre šoštanj igra stabilno košarko z močno in trdo obrambo, zato so še kako nevaren tekmec. Naš cilj je, da na celem srečanju prikažemo kakovostno igro in se uvrstimo v finale."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Vlogo favorita na polfinalni tekmi z veseljem prepuščamo Heliosu Domžalami, ki imajo dva nova, sveža igralca, ki sta dala dodatno vrednost v ekipi, poleg tega pa lahko Rado Trifunoviæ rotira tudi več igralcev kot mi. A to še ne pomeni, da gremo v škofjo Loko na izlet, saj bomo poskušali biti konkurenčni in morda celo presenetiti."    

 

STATISTIKA 

FOTOGALERIJA

    

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV

 

Iskanje