Elektra po podaljšku klonila v Šentjurju

ELE 7. september, 2013
198
Elektra po podaljšku klonila v Šentjurju

Tokrat se je v šentjurju odvijala izjemno trda tekma. Vsaj v prvem polčasu se je bila prava pravcata bitka. Košarkarji Tajfuna so nam uspeli vsiliti svoj ritem in način igre a smo se vseeno borili in tesno izgubili po podaljšku.


šentjur, 7.9.2013, šD Oš HRUšEVEC šENTJUR

TAJFUN: ELEKTRA šOšTANJ  77-75 *
(19-18, 18-8, 8-14, 21-26, 11-9)


*po podaljšku

Za Elektro so nastopili: Bukovič G., Brčina, Rizman, šlutej, Podvršnik, Ognjenoviæ, Sever, Leliæ, Stanojeviæ, Bajramliæ, Hasiæ;  

 Košarkarji Elektre so se v prvem polčasu morda celo malo preveč ukvarjali s sodniki in kriterijem sojenja ter premalo s svojo igro. Rezultat tega je bila lepa prednost Tajfuna ob odmoru. Trener Elektre Ivan Smiljaniæ je med odmorom očitno uspel umiriti strasti in našim igralcem vlil dobro merico zaupanja v njihove sposobnosti, saj so v tretji  četrtini zaigrali kot prerojeni. Živčnosti ni bilo več nikjer, igra je stekla, predvsem pa je odlično delovala obramba. Na krilih katere so 5. minut pred koncem ujeli domačine in nato celo prešli v vodstvo. Z dobro igro je zmago Elektra praktično že imela v žepu, nato pa napaka ali dve in Tajfun je preko Pelca uspel izenačiti in izsiliti podaljšek. V podaljšku je nato Tajfun v igri prostih metov in zbranosti uspel iztržiti zmago. Elektra je v zadnjem napadu žal zgrešila met za tri točke, ki bi jim prinesel zmago.

Za odlično ekipno predstavo Elektre je potrebno pohvaliti vse igralce, izpostavili bi lahko mladega šluteja, ki je garal v obrambi in na koncu zadeval pomembne proste mete ter danes nezaustavljivega Leliæa, ki je zadeval iz vseh mogočih položajev.

V 4. četrtini jo je pri Elektri skupil Podvršnik (zvin gležnja), kateremu želimo hitro okrevanje in hiter povratek na parket.

Pri Tajfunu nista igrala Horvat in Hodges, pri Elektri pa Zagorc, Bukovič Urban, Puc in Kosi.     

Iskanje