ELEKTRA OSVOJILA MEDNARODNI TURNIR V ŠOŠTANJU

ELE 19. september, 2010
231
ELEKTRA OSVOJILA MEDNARODNI TURNIR V ŠOŠTANJU

V šoštanju ta vikend poteka 7. memorial v spomin na dolgoletnega igralca, trenerja in košarkarskega zanesenjaka iz šaleške doline, Matjaža Natka. Na turnirju poleg domače ekipe Elektre sodelujejo še prvoligaške ekipe Hopsi Polzela, KK Dubrava (Zagreb, HR) in Kelag Wörthersee Piraten (Celovec, A).


V petkovih uvodnih tekmah sta zmago slavili ekipi Hopsov ter domača Elektra.

Obe poraženi ekipi iz petkovih tekem sta se v soboto pomerili v tekmi za 3. mesto, kjer je hrvaška ekipa prikazal mnogo boljšo igro, kot dan pred tem. Ekipa iz Celovca se je brez 3 ključnih igralcev dobro upirala. A košarkarji Dubrave so v zadnji četrtini le strli njihov odpor in so na koncu srečanja slavili zmago in zasluženo osvojili 3. mesto.

V izredno izenačeni finalni tekmi memoriala se je domača ekipa Elektre pomerila z ekipo Hopsov. V tem vedno zanimivem lokalnem derbiju, si nobena od ekip v času tekme ni uspela zagotoviti občutnejše prednosti in obe ekipi sta se večkrat izmenjevali v vodstvu. V zadnjih izjemno napetih sekundah srečanja je imela več športne sreče, poguma in mirnih živcev pri izvajanju prostih metov domača ekipa, ki je tako že četrtič osvojila memorial Matjaža Natka v zadnjih šestih letih.

Po finalni tekmi je sledila svečana razglasitev rezultatov 7. memoriala Matjaža Natka, kjer je sprva zbranim spregovoril župan občine šoštanj, Darko Menih.

Pokale za uspehe na 7. memorialu Matjaža Natka so podeljevali: gospa Laura Natek, žena pokojnega Matjaža Natka, Darko Menih, župan občine šoštanj in predsednik KK Elektra g. Darko Lihteneker.

Pokale so prejeli:
1.    mesto: Elektra
2.    mesto: Hopsi Polzela
3.    mesto: KK Dubrava (Zagreb, HR)
4.    mesto: Kelag Wörthersee Piraten (Celovec, A)
•    najboljši strelec turnirja: Dmitry Sviridov (Hopsi Polzela)
•    najboljši igralec turnirja: Ðorðe Leliæ (Elektra)

 

Izjava trenerja Elektre, Dušana Hauptmana po zmagi Elektre na turnirju:
Zelo sem vesel ob zmagi na domačem turnirju in vsaka tovrstna turnirska zmaga veliko šteje. Zelo napeto finalno tekmo je bržkone odločila velika želja po zmagi in večja borbenost  domače ekipe. Kljub morda ne najboljši igri, sem zelo zadovoljen s pristopom mojih igralcev in sem mnenja, da je zmaga popolnoma zaslužena. Nas pa čaka v prihajajočem času še špartansko delo.

Sobota, 18.9.2010:
•    tekma za 3. mesto:
KK Dubrava  (Zagreb,H) – Kelag Wörthersee Piraten (Celovec, A) 108 : 95
(27 : 18, 15: 25, 33 : 25, 33 : 23)
Sodniki: Majkič M., Rener Ž. in Bolka J.

KK Dubrava: Čubriæ 6, Gaziæ 26, Rikiæ 14, Bašiæ 5, Buovac 7, Brzoja 3 , Garma 12, Cvjetkoviæ, Bašljan 23 in Nakiæ 12.

Kelag Wörthersee Piraten: Breithuber 1, Weber 12, Zajc 6, Breithuber 2, Bachiechner 9, Husanoviæ 24, Rhinehart 35, Živkoviæ, Huber, Gspandi in Erschen 6.

•    tekma za 1. mesto:
Elektra : Hopsi Polzela 66 : 63
(18 : 19, 20: 17, 10 : 13, 18 : 14)
Sodniki: Javor E., Gajšek D. in Antoloviæ M.

Elektra: Bukovič, Horvat 4, Vidovič 10, Čosič 3, Hasiæ, Jeršin 10, Bilič, Pajeviæ, Leliæ 16, Lekič, Miljkoviæ 12  in Nuhanoviæ 11.

Hopsi Polzela: Godler 8, Venta 6, Sebič 8, Podvršnik 4, Skok 9, Thodique 9, Hajdaraj 5, Jezernik, Virant, Sviridov 11 in Vašl 3

Iskanje