Elektra ostaja neporažena na domačem parketu. Padel je Slovan.

ELE 1. december, 2012
204
Elektra ostaja neporažena na domačem parketu. Padel je Slovan.

Elektra ostaja neporažena na domačem parketu. Tokrat je v tesni končnici obdržala zbranost in zasluženo slavila proti zelo solidni ekipi Slovana.


LIGA TELEMACH, 7. KOLO

Sobota, 1. decembra:

ELEKTRA šOšTANJ : SLOVAN 66:63

(11:18, 19:12, 18:10, 18:23)
Julevič 12 (6 skokov in 6 podaj), Zagorc 11 (5 podaj); Paravinja 23 (7 skokov), Mlakar 15.

STATISTIKA


Košarkarji Elektre so po dveh zaporednih porazih vknjižili četrto zmago v Ligi Telemach in se tako znova povzpeli čez petdesetodstotni prag učinkovitosti. V sedmih krogih so le enkrat prepričljivo zmagali, vsa ostala srečanja, tako kot tokratno proti Slovanu, pa so imela tesne razplete.

Slovan, ki ostaja pri eni zmagi, se je nekoliko nepričakovano uspešno upiral favoriziranim gostiteljem, saj je v šoštanj prišel brez poškodovanega Željka Zagorca, ki je Ljubljančane okrepil pred tremi tedni, na zadnjih tekmah pa bil glavna gonilna sila moštva. Zagorac si je na tekmi 6. kola poškodoval gleženj in bo s košarkarskih parketov odsoten še vsaj dva tedna.

Tokrat je vodilno vlogo v ekipi Slovana prevzel kar njegov predsednik Miloš Paravinja, ki je odigral najboljšo partijo v rdečem dresu v tej sezoni (23 točk, met iz igre 8:11, 7 skokov, indeks 29), vendar sam ni mogel premagati izkušenih gostiteljev. Ti so v prvem polčasu večino časa zaostajali na semaforju (11:22), v nadaljevanju prevzeli pobudo (46:34), zmago pa reševali v zadnjih minutah. Ljubljančani so namreč tri minute pred koncem znova prešli v vodstvo (59:60), v odločilnih trenutkih pa niso našli cilja, vključno z zadnjim poskusom Dejana Mlakarja izza polkroga za podaljšek.

Elektra bo tekmo naslednjega kola igrala že v sredo, 5. decembra, in sicer v gosteh pri Mariboru Messerju, Slovan pa bo prihodnjo soboto gostoval v Rogaški Slatini.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Za nami je težka tekma. Slovan je odigral sproščeno in izjemno zadeval. Mi smo po dveh tesnih porazih odigrali v krču, vendar z veliko željo po zmagi. S prevlado v skoku smo prišli do zelo pomembne zmage."

Gašper Okorn, trener Slovana:
"Čestitke Elektri za zmago. Vseh 40 minut smo bili v igri, na koncu pa je zmanjkalo malce sreče, da bi se veselili mi. Lahko rečem, da sem z igro v obrambi, z izjemo prvih minuto, lahko zadovoljen, medtem ko imamo v napadu še vedno težave. Z nekaj sreče bi lahko zmagali na tej tekmi tudi mi, a sreča spremlja hrabre. Očitno bomo morali še počakati, da bomo znali vzeti tisto, kar se nam včasih ponuja kar na pladnju."

 

Iskanje