Elektra na krilih mladih boljša od Plame Pur

ELE 24. maj, 2014
243
Elektra na krilih mladih boljša od Plame Pur

Za nami je še zadnja tekma letošnjega prvenstva. V tekmi, ki ni odločala več o ničemur, so svojo priložnost dobili mladi igralci s klopi. Le ti so priložnost za dokazovanje sprejeli z o odprtimi rokami, kar priča tudi statistika. Hasiæ igralec tekme (30 točk, 6 skokov), Rizman takoj za njim (22 točk, 8 skokov), oba pa je odlično razigraval Urban Bukovič (15 točk, 5 podaj). 


KVALIFIKACIJE ZA MESTI V LIGI TELEMACH, 4. KOLO:  

ELEKTRA šOšTANJ : PLAMA PUR  94:48  

(18:10, 31:18, 21:13, 24:7)
Hasiæ 30, Rizman 22 (8 skokov); Turk 15, Zalar 10.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME  

Tekmi zadnjega kola kvalifikacij za Ligo Telemach nista več imeli pravega tekmovalnega pomena. Status prvoligaša sta si že po predzadnjem kolu še za eno leto zagotovili ekipi Elektre in Tajfuna.

  Elektra šoštanj tudi v zadnjem dvoboju ni dovolila presenečenja. Že začetek tekme je pokazal, da jo bodo domači vzeli dovolj resno, prednost pa je naraščala iz minute v minuto. še najbližje so bili gostje v prvi in tretji četrtini, ki so ju izgubili za osem točk, povsem pa so popustili v zadnji, v kateri so jih dosegli le sedem.

  Pri domačih je bil najbolj razpoložen Aldin Hasiæ, ki se je ustavil pri 30 točkah, Jan Rizman pa je dodal 22 točk in imel osem skokov. Za Plamo Pur je Žiga Turk zbral 15 točk.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"
Mladi igralci so dobro izkoristili priložnost. Hasiæ je bil fantastičen pri mestu. Čestitke igralcem za pristop, ki je bil odličen ter Plami Pur za korektno igro. Menim, da bi si Elektra zaslužila, da bi že prej zaključila borbo za obstanek. Vseeno čestitke fantom za rezultat. Zahvalil bi se Janku Bukoviču ter celotni upravi, ki je v finančnem smislu pomagala igralcem. Kot sem že dejal, sem mnenja, da si Elektra zasluži status prvoligaša, želel pa bi si, da bi v prihodnji sezoni sestavila ekipo, ki si bo obstanek zagotovila že prej."  

Martin Novak, trener Pleme Purja:
"Zadovoljen sem z doseženim v tej sezoni. Tokrat se je pri naših fantih videlo, da niso bili motivirani. Končna razlika je nekoliko previsoka. Igrali smo brez Srebovta, kar pomeni, da smo nastopili brez štirih standardnih igralcev. Sedaj je čas za počitek, za mlajše igralce pa čas, da individualno napredujejo. Počasi se bomo začeli ozirati tudi na prihodnjo sezono, ko bomo skušali letvico dvigniti še višje. Vemo, da bo to težko, a verjamem, da bomo z ljudmi v klubu uspeli pripeljati še kakšnega igralca, ki se bo karakterno vklopil v moštvo ter da izpišemo novo lepo zgodbo. Zahvalil bi se upravi, ki nam nudi vrhunske pogoje, igralcem pa lahko namenim le poklon."   

Iskanje