Elektra na krilih izjemnega Zagorca slavila v Šentjurju

ELE 4. november, 2012
231
Elektra na krilih izjemnega Zagorca slavila v Šentjurju

Elektre je odigrala izjemno zrelo in na krilih izjemnega Zagorca (22 točk,6 podaj) ter izkušenega Juleviæa (15 točk) slavila pomembno zmago v šentjurju. Domačim ni pomagala niti nabito polna dvorana, ki je na sodnike vršila izjemen pritisk.


3. krog Liga Telemach

TAJFUN : ELEKTRA 71:78

 (10:17, 25:24, 18:13, 18:24)
Pelc 18, Primorac 13; Zagorc 22 (6 skokov in podaj), Julevič 15.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Lokalni derbi med ekipama iz šentjurja in šoštanja je zasluženo dobila Elektra, ki se je povzpela na izkupiček 2-1, Tajfun pa pahnila v negativno razmerje 1-2. Hkrati je to drugi zaporedni poraz za šentjur in drugi uspeh v nizu za šoštanjčane. 

Zmaga Elektre je povsem zaslužena, saj so imeli gostje več razpoloženih igralcev, ki so vseh štirideset minut narekovali oster ritem igre. še posebej je izstopal Žiga Zagorc, ki je v prvih dvajsetih minutah dosegel 16 točk, na koncu 22, temu pa dodal še šest podaj, šest skokov in dve ukradeni žogi. Statistični indeks 26 je drugi najvišji v tem krogu takoj za članom Hopsov Jasonnom Hannibalom, ki je za 19 točk in 12 skokov nabral indeks 28 točk.

2012-11-3-Tajfun-Elektra_fotoTomazSinigajda_04_resize_1 2012_11_3_Tajfun_Elektra_fotoTomazSinigajda_13_resize

Elektra je bila po njegovi zaslugi večji del tekme v prednosti - največ v prvi četrtini pri izidu 17:7, vendar se ni mogla odlepiti na varno razdaljo. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v drugi polovici zadnje četrtine. Tajfun se ni prebil v ospredje, čeprav je v 34. minuti zaostajal vsega za točko (65:66), ponujeno pa so gostje izkoristili in se s šestimi zaporednimi točkami izognili negotovi končnici ter zagotovili prestižno zmago.  

2012_11_3_Tajfun_Elektra_fotoTomazSinigajda_15_resize

Elektro v naslednjem krogu doma čaka Grosuplje, Tajfun pa bo skušal negativni niz prekiniti na gostovanju pri Slovanu.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI  

Damjan Novakoviæ, trener Tajfuna:
"Tekma je preslikala tisto, kar je bilo od naše igre moč videti v prvih dveh kolih Lige Telemach. Naša branilska linija, ki po mojem mnenju ne bi smela biti več neizkušena, je napravila ogromno neizsiljenih napak na ravni kadetov. Michael Venezia, ki je bil pripeljan, da razbremeni Anžeta Pelca in Tadeja Fermeta, kaže daleč od tistega, kar je odigral na pripravljalnih tekmah. Tu je še Emir Zimiæ, ki ni pokazal ničesar posebnega, zato smo tam kjer smo. Zmaga in dva poraza me skrbita veliko manj kot psihološko stanje. Prijateljske tekme so bile pravo nasprotje prvenstvenih tekem,na katerih se delijo točke. Težko vzdržimo pritisk."  

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Za nami je težko gostovanje. Menim, da bo iz šentjurja malo ekip odneslo obe točki. Nam ta zmaga v borni za napredovanje v Ligo za prvaka prinaša ogromno. Tehtnico so prevesile izkušnje Žige Zagorca in Mensuda Juleviæa, ki sta ponesla ekipo v ključnih trenutkih Zelo sem vesel, fantom pa čestitam za prikazano."   

Iskanje