Elektra klonila proti Slovanu

ELE 24. februar, 2013
197
Elektra klonila proti Slovanu

Elektra je prvi polčas odigrala pod vsemi pričakovanji in zaostajala že za 17 točk. Po odmoru je nato Elektra na krilih Atanackoviæa in Brčine, le zaigrala tako kot zna in se približala samo na 2 točki zaostanka. Nato pa je žal zapravila tri zaporedne napade za izenačenje in Slovan se je uspel obraniti ter na koncu zasluženo slavil zmago.



LIGA TELEMACH, 16. KOLO

Sobota, 23. februarja:
 
SLOVAN : ELEKTRA šOšTANJ 91:83


(23:12, 30:24, 15:23, 23:24)
Mlakar 38 (5 skokov, 6 podaj), Modriæ 14 (11 skokov); Atanackovič 27 (12 skokov), Brčina 19.

STATISTIKA

Varovanci Gašperja Okorna so tri kola pred koncem prvega dela Lige Telemach v dvorani Kodeljevo gostili Elektro, s katero so na prvi medsebojni tekmi izgubili po podaljšku. Tokrat Ljubljančani, ki imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih igralcev, niso želeli ponoviti napake.

Gosti iz šoštanja so sicer tekmo bolje odprli, a so jih slovanovci ujeli in nato v 8. minuti prišli že na +6 (15:9). Do konca četrtine so z dobro igro prednost le še povečali in na prvi odmor odšli z enajstimi točkami prednosti. Gostiteljem je pripadla tudi druga četrtina, v kateri sta se razigrala Dejan Mlakar in Stipe Modriæ, ljubljanski košarkarji pa so ob polčasu vodili kar za 17 točk.

Po odmoru so v tretji četrtini gosti le strnili vrste in zaigrali bolje ter na krilih Sima Atanackoviæa dobili ta del igre za osem točk, a so imeli gostitelji pred odločilnim delom tekme še vseeno lepo prednost (+11), ki so jo do konca tekme uspešno zadržali. V vrstah domačih je blestel zlasti Mlakar, ki je dosegel kar 38 točk, njegov količnik je bil 44, kar je najvišji količnik zadnjih dveh sezon v državnem prvenstvu. Ob Mlakarju sta več kot deset točk dosegla še Modriæ (14 točk) in Vjekoslav Petrovič (11), pri gostih iz šoštanja pa je bil prvi strelec Atanackoviæ s 27 točkami.

V naslednjem kolu bodo košarkarji Slovana doma 2. marca gostili Rogaško Crystala, ekipa Elektre pa se bo v 17. kolu isti dan pomerila z moštvom Maribora Messerja.
 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:
 
Gašper Okorn, trener Slovana:
"Čestitke mojim igralcem za povsem zasluženo zmago. Odigrali smo vrhunski prvi polčas v napadu in recimo tudi v obrambi. Vodili smo tudi že z 20 točkami, a slej ko prej pride do nihanja. V nadaljevanju smo odigrali slabih 13 minut in dopustili Elektri, da se vrne v igro. Kljub vsemu smo uspeli tekmo mirno pripeljati do konca."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke Slovanu za zasluženo zmago. V prvem polčasu smo odigrali pod vtisom zadnjih dogodkov in obrambno nismo bili niti približno podobni ekipi z zadnjih tekem. V drugem polčasu smo uspeli izničiti zaostanek, vendar smo se pri tem iztrošili in Slovan se je spet oddaljil na varno razliko. Pred nadaljeva

 

Iskanje