Elektra kljub porazu pustila dober vtis

ELE 15. marec, 2014
229
Elektra kljub porazu pustila dober vtis

 Elektra je odlično začela in z všečno igro dobro parirala favoriziranim gostom. V zadnji minuti tekme so se uspeli približati na le 3 točke zaostanka, a preobrata niso uspeli zrežirati do konca.


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 1. KOLO:

ELEKTRA šOšTANJ : GROSUPLJE 75:82

(26:26, 17:17, 13:23, 19:16)
Leliæ 17, Dimec 15; Krubally 19 (6 skokov), Antonijeviæ 14 (12 skokov, 5 podaj).  

STATISTIKA  

Košarkarji Elektre so po štirinajstem porazu ter hkrati zmagi Tajfuna ostali sami na zadnjem mestu lestvice lige Telemach. Medtem ko njih do 22. aprila čaka ogorčen boj za pobeg od nehvaležnega zadnjega mesta, ki pomeni neposredni izpad v 2. SKL, so Grosupeljčani naredili nov korak k uvrstitvi v četrtfinale. Po spremenjenem tekmovalnem sistemu se bosta namreč sedmo in osmouvrščeni ekipi v ligi za obstanek preselili k skupini za prvaka oziroma v četrtfinale.  

Elektra se je predstavila z novim trenerjem, Vladimirjem Rizmanom, vendar pa tudi on ni uspel preprečiti sedmega poraza na zadnjih osmih tekmah. šoštanjčani so sicer odigrali dober prvi polčas, a so v tretji četrtini preveč popustili, tako da so gostje ta del igre dobili za deset točk. Ob dovolj izkušenih igralcih je Grosuplje prednost zadržalo do konca.  

Marko Antonijeviæ je od 14 točkah zbral še 12 obrambnih skokov, Senega Krubally je dosegel 19 točk, po deset pa sta jih prispevala Matej Krušič in Kannon Burrage. Na strani domačih sta največ točk zbrala Ðorðe Leliæ (17) in Luka Dimec (15).  

Elektro v naslednjem krogu (18. 3.) čaka še ena domača preizkušnja, in sicer proti Mariboru, Grosuplje pa se bo doma pomerilo s Slovanom.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Grosupeljčani so bili pred tekmo veliki favoriti in so tudi zasluženo zmagali, za kar jim čestitam. Vseeno pa moram pohvaliti naše košarkarje, ki so v tej situaciji, v kateri se nahajamo, dali vse od sebe in se borili po najboljših močeh, tako, da upam, da bomo nadaljevali z dobrim delom, saj bo tako prišel tudi rezultat."  

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
"V tekmo smo šli preveč sproščeno, kar so gostje s pridom izkoristili, v drugem polčasu pa so fantje pokazali pravi karakter, postavili stvari na svoje mesto in zasluženo zmagali, za kar jim čestitam. Ponosen sem na njih, da so odregirali tako, kot so."  

Iskanje