Elektra je LTH Cast-u prikazala pravo lekcijo košarke

ELE 27. oktober, 2012
226
Elektra je LTH Cast-u prikazala pravo lekcijo košarke

Na današnji tekmi je Elektre, kar malce presenetljivo, popolnoma nadigrala goste iz škofje Loke. Ob visoki razliki so na parket stopili prav vsi igralci iz klopi, ki so razliko do konca srečanja še povečali.


2. krog Lige Telemach

ELEKTRA šOšTANJ : LTH CASTINGS MERCATOR 77:45

(21:10, 19:15, 23:14, 14:6)


Podvršnik 13, Bajramlič 12; Kolarevič 13, Dobravec 10.

STATISTIKA  

Elektre uvodni poraz v derbiju proti Zlatorogu očitno ni vrgel iz tira, saj je v drugem krogu brez težav premagala ekipo iz škofje Loke, ki je prejšnji teden pripravila presenečenje kroga z zmago proti Heliosu. Tekma ni imela veliko zgodbe, kajti šoštanjčani so bili vsaj za razred boljši od tekmeca, ki je nastopil brez poškodovanega Bobana Tomiča, najkoristnejšega igralca prvega kroga.

Gostitelji so na začetno vodstvo LTH castings Mercatorja s 4:0 odgovorili z delnim izidom 19:2 in od tedaj dalje se niso več ozirali za nasprotnikom. V prvem delu sicer meje dvajsetih točk prednosti niso dosegli - približali so se ji pri 36:19, v nadaljevanju pa so rekordi kar padali.

Na začetku drugega polčasa je Elektra prebila mejo + 20 (51:30), v zadnji četrtini še + 30 (72:41) in tako brez težav prišla do načrtovane zmage. V naslednjem krogu bo Elektra gostovala v šentjurju, LTH Castings Mercator pa bo v dvorani Poden gostil zasedbo Slovana.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Čestitam fantom za zasluženo zmago. Od prve do zadnje minute smo se borili in dominirali, čeprav smo nastopili brez našega kapetana Juleviæa. Oslabljen je bil tudi LTH Castings Mercator, pri katerem je manjkal Tomiæ."

Saša Dončiæ, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja:

"To je bila več kot zaslužena zmaga Elektre. Krepko se nam je poznala odsotnost poškodovanega Bobana Tomiæa, neposredno na tekmo sta prispela Grega Jakhel Kolareviæ in Robi Abramoviæ, za nameček pa je tik pred tekmo zbolel še Elvin Omanoviæ. Ostali naši igralci so se proti agresivni igri šoštanjčanov izgubili. Upam, da se iz te tekme kaj naučimo. Gremo naprej."   

Iskanje