Elektra izjemno blizu zmage in velikega presenečenja

ELE 2. november, 2011
201
Elektra izjemno blizu zmage in velikega presenečenja

Košarkarji Elektre so tokrat odlično igrali in vodili vse do zadnje minute srečanja. Nato pa sta se zgodili dve nezbranosti v obrambi in igralci Heliosa so izkoristili priložnosti ter odnesli celo kožo. Kljub porazu so domači igralci pustili dober vtis, saj so se borili in pustili srce na igrišču. Žal pa to tokrat ni bilo dovolj.


ELEKTRA šOšTANJ : HELIOS DOMŽALE 63:65

  (21:9, 11:15, 18:17, 13:24)
Juleviæ 13 (7 skokov), Horvat 12; Gay 19 (7 skokov, 7 podaj), Bubnič 10 (7 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

šoštanjčani so suvereno začeli in imeli favorizirane Domžalčane pod svojim nadzorom vse do izdihljajev tekme. Poldrugo minuto pred koncem so gostitelji še vodili z 59:56, nato pa so Domžalčani naredili delni izid 6:0, potem ko je Darnley Earl Gay zadel met za dve točki in dodaten prosti met, center Jure Besedič pa met za tri točke.

Gostitelji so v sami končnici kljubovali gostom in jim dihali za ovratnik, njihovo usodo pa je s črte za proste mete zapečatil Gay. V domači vrsti sta bila najbolj učinkovita Mensud Juleviæ s 13 točkami in sedmimi skoki ter Tadej Horvat z 12 točkami, v gostujoči pa je Gay tekmo končal z 19 točkami, v svojo statistiko pa je vpisal po sedem podaj in skokov. Njegov soigralec Dražen Bubnič je tekmo končal z 10 točkami in sedmimi skoki.  

Helios se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomeril s Polzelo (9. november), Elektra pa bo gostovala pri šentjurju (12. november). (STA)      

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Čeprav smo bili večji del tekme boljši tekmec, pa v tesni končnici tega nismo znali potrditi in smo zaradi lastnih napak Heliosu sami poklonili zmago. Zmage nas je stala predvsem premajhna osredotočenost v skoku in zapiranju. Sezona je klub porazu za nas zelo dobra, a zdaj ni časa, da gledamo nazaj, temveč moramo razmišljati le o prihodnjih tekmah, najprej obračunu Pokala Spar proti Vranim Vransko, potem pa težki tekmi s šentjurjem."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:

"Večino tekme smo igrali slabo, na koncu pa malo stisnili v obrambi in nekako dobili to tekmo. Nisem najbolj zadovoljen niti s pristopom igralcev, niti s kakovostjo igre, a nekaj je tudi to, da smo na gostujočem terenu zmagali kljub slabi predstavi. Umetniški vtis ni najboljši, a na koncu koncev tokrat niti ni najbolj pomemben."    

 

VEČ O ELEKTRI šOšTANJU (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)
VEČ O HELIOSU DOMŽAL (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)   

Iskanje